HomeStiriASUS 1015E cu Ubuntu
Asus 1015E

ASUS 1015E cu Ubuntu

Menținerea prețului la un nivel cât mai scăzut este o chestiune foarte dificilă în condițiile în care portabilele actuale încorporează tot mai multă tehnologie. Pe lângă costurile chipseturilor apar o serie de costuri determinate de transport, taxe, asigurări și alte cheltuieli neprevăzute. Chiar și sistemul de operare se face vinovat de creșterea prețului final într-o măsură destul de mare. Majoritatea portabilelor vin cu un sistem de operare Microsoft, ultimele versiuni de Windows fiind dorite de cea mai mare parte a publicului.

ASUS oferă publicului modele pe toate gusturile, de la netbook-urile accesibile până la ultraportabilele foarte performante. Asus 1015E-DS03 este un model cu diagonala de 10.1 echipat cu un hardware menit să satisfacă cerințele utilizatorilor mai puțin pretențioși. Netbook-ul este acompaniat de un procesor Intel Celeron dual-core, 2GB memorie RAM și un hard disk de 320GB.

Utilizatorii ce își doresc un netbook cât mai accesibil au posibilitatea să aleagă modelul 1015E ce rulează sistemul de operare Ubuntu. Acesta are un preț de achiziție redus iar sistemul de operare va fi cu siguranță pe placul fanilor Linux.

Asus 1015E

Asus 1015E