HomeMediaRomânia prin obiectivul lui ZenFone: Mocănița
Mocanita fotografiata cu ZenFone Zoom S

România prin obiectivul lui ZenFone: Mocănița

Vă propunem un serial foto prin care puteți descoperi obiectivele turistice din România, fotografiate cu ajutorul telefoanelor ASUS ZenFone. România are peisaje extraordinar de frumoase și obiective turistice ce așteaptă să fie descoperite. De cele mai multe ori, aceste obiective turistice sunt chiar în apropierea noastră, o excursie de o zi-două fiind de multe ori suficientă să le înțelegem mai bine și să le descoperim misterul.

Primul episod surprinde Mocănița – linia de cale ferată cu ecartament îngust de pe Valea Vaserului și locomotivele cu abur.

Fotograful  Alex Vlad Covaci a călătorit pe Valea Vaserului din Maramureș pentru a surprinde imagini de basm cu ultimele trenuri cu abur ce mai sunt funcționale în România. Alex a avut la îndemână un telefon ASUS Zenfone Zoom S și o zi frumoasă în care s-a bucurat de o călătorie ce te transportă spre inima pădurilor maramureșene.

Începând din anul 2000, trenurile cu abur pentru turişti circulă regulat pe Valea Vaserului din Parcul Natural Maramureș. Sezonul turistic începe primăvara şi se sfârşeşte toamna târziu. Mai mult, zilele de funcționare și orele de plecare sunt reprezentate în detaliu în mersul trenurilor. Mocănița (denumire locală, folosită pentru trenurile cu abur pe cale cu ecartament îngust) pleacă din Vişeu de Sus și ajunge până la staţia Paltin. Traseul de 21,6Km este parcurs în circa două ore, timp în care turiștii pot admira natura. În stația Paltin există servicii de catering cu o ofertă de mâncare diversificată. Mai jos vă oferim o galerie foto realizată cu telefonul ASUS Zenfone Zoom S pe Valea Vaserului.

Mocănița de pe Valea Vaserului – Galerie Foto cu Zenfone Zoom S

România a folosit aceste căi ferate cu ecartament îngust pentru exploatarea lemnului. Liniile de cale ferată urmăreau, de regulă, cursul râurilor și aveau curbe strânse și viteză de circulație redusă. Eficiența acestora era atât de bună în zonele montane, încât locomotivele cu abur și căile ferate forestiere au fost menținute până în anul 1990, în dauna drumurilor forestiere și a utilajelor moderne care se fabricau deja în țara noastră. Odată ajunși pe Valea Vaserului ați putea călători cu una din locomotivele cu aburi fabricate în anii 1954 și 1955 la Reșița. Locomotivele Ioana și BAVARIA, aflate acum în proprietatea CFF Vişeu de Sus, sunt alimentate cu combustibil solid, de regulă lemn, pentru a evita poluarea adusă de arderea cărbunelui.

Linia feroviară de pe Valea Vaserului a fost preluată în anul 2003 de firma română R.G.Holz Company S.R.L., căreia îi aparţine de asemenea şi suprafaţa depoului şi majoritatea vagoanelor şi locomotivelor. Calea ferată și o mare parte din pădurile de pe Valea Vaserului sunt în proprietatea statului român.

Descoperă telefonul ASUS Zenfone Zoom S

ASUS ZenFone Zoom S este un telefon creat pentru fotografie, ce foloseste cele mai bune tehnologii pentru camerele video miniaturale. Sistemul video este format din două camere cu senzor SONY IMX362 prin intermediul cărora se asigură un zoom optic de 2.3x. Obiectivul cu unghi larg, senzorul de 12 megapixeli, apertura ƒ/1.7 și tehnologia ASUS SuperPixel sunt destinate surprinderii scenelor obișnuite, în mod special în condiții de lumină slabă.

Aflați mai multe despre ASUS Zenfone Zoom S accesând pagina oficială sau urmărește o prezentare video în limba română.