HomeProduseMonitoareEști blogger? Ce tableta ASUS ți se potrivește?
ASUS Eee Pad Transformer Prime

Ești blogger? Ce tableta ASUS ți se potrivește?

Săptămâna ce s-a încheiat, concursul BLOGWARS le-a cerut finaliștilor argumente pentru a desemna tableta ideală. Candidații pentru podium au fost Eee Pad Transformer Prime, Eee Pad Slider și Eee Slate. Dacă primele două tablete pot fi numite surori, făcând parte din familia Android, Slate este un outsider rulând Microsoft  Windows.

ASUS SlateEee Slate se folosește de un important atuu și anume portabilitatea. Sistemul de operare este același cu care ne-am obișnuit cu toții, iar în materie de aplicații nu se pune problema de compromis, compatibilitatea fiind absolută. Așa cum spune și unul dintre concurenții Blogwars, Eee Slate poate satisface în proporție de 100% nevoile office ale utilizatorului. Alter-Ego se declară nemulțumit de dimensiunile prea mari și de autonomia medie, dar împreună cu Soacra.eu apreciază includerea unui stylus în pachet care contribuie mult la ușurarea lucrului cu un sistem de operare care nu a fost proiectat pentru dispozitive cu touch screen.

ASUS Eee Pad SliderCând intră în scenă Eee Pad Slider, fiecare dintre bloggerii partricipanți au apreciat atașarea permanentă a unei tastaturi fizice QWERTY. Imidoresc.ro a apreciat economia de timp în favoarea celei de spațiu, dar toți participanții au renunțat la Slider în favoarea lui Eee Pad Transformer când s-a pus problema funcționalităților și a performanței. Concluzia asupra lui Slider a fost că este mai mult practic şi accesbil, decât ideal.

ASUS Eee Pad Transformer PrimeCâștigătorul detașat al podiumului este Eee Pad Transformer Prime. Laudele şi aprecierile la adresa acestui produs Asus au curs pe paginile tuturor celor 4 bloguri, atât de mult încât GSMRo l-a declarat demn de cartea recordurilor.  Trăsătura cea mai relevantă în alegerile lor a fost procesorul NVIDIA Tegra 3 Quad-core care reprezintă o noutate pe piaţă. Nu a fost ignorat nici viitorul update al sistemului de operare, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, promis utilizatorilor în această iarnă şi compatibil cu Transfomer Prime.

Printre factorii de decizie au intrat şi design-ul elegant similar cu cel al lui Zenbook, camerele foto performante împreună cu blitz-ul LED şi calitatea display-ului. În plus, cine poate rezista dockstation-ului cu tastatura QWERTY, touch pad, port USB şi acumulator intern care exitinde autonomia până la 18 ore. Cea de-a opta temă BLOGWARS a marcat o victorie glorioasă pentru Eee Pad Transfomer Prime – numită cea mai bună tabletă a momentului. Suntem curioși cum va arăta și clasamentul săptămânii.

Comments
  • Transformer mi se potriveste…mai ales Prime!:)

    13 decembrie 2011
  • Dati-va cu parerea la un pret estimativ pentru prime…eu zic undeva intre 2.700-3.000 RON (romanii nebuni)

    10 decembrie 2011
  • Eu as fi preferat Asus Eee Pad Transformer 3G insa, nu era printre tabletele din care aveai de ales asa ca i-am scris lui Mos Craciun ce vreau :)

    5 decembrie 2011
    • Dumitru, să știi că nu m-am gândit la particulazarea asta, ma refeream doar la produsele generice :) Optiunea 3G va fi disponibilă luna aceasta și în România la Transformer.

      5 decembrie 2011
      • Ionut, nu stiu cu cine am vorbit de la Asus, dar mi-a dat de inteles ca in aceasta privinta totul tine de distribuitori: comanda tableta cu 3G o avem, nu o comanta retailerii aceasta tableta Asus nu ne-o baga pe gat cu de-a sila.

        Eu chiar am pus ochii pe aceasta tableta pentru ca ma simt deja putin frustrat de experienta cu o singura tableta (iPad).

        5 decembrie 2011
  • Nici eu nu as zice nu la Slate asa cum spunea si Serban, dar Prime e o tableta cu adevarat deosebita. Sunt sanse peste 90% chiar sa intre in Cartea Recordurilor pentru prima tableta cu procesor Quad Core asa cum LG Optimus 2X a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind primul smartphone cu procesor Dual Core.

    Partea cea mai intereseanta este ca ambele insemnari in Cartea Recordurilor s-ar putea sa se intample tot anul acesta :).

    4 decembrie 2011
  • Este adevarat ca marea majoritate au preferat Transformer Prime… dar este de inteles, e o tehnologie noua si are un design de vis.

    Eu nu as zice nu nici Slate-ului… dar pierde grav la capitolul autonomie… iar o tableta tocmai aici ar trebui sa puncteze cel mai bine.

    Oricum… faina recenzia etapei ;)

    3 decembrie 2011

Leave A Comment