HomeCum să...Ce este și cum se folosește ROG Keystone?
ROG Keystone

Ce este și cum se folosește ROG Keystone?

Dacă l-ai văzut pe undeva sau deja te-ai jucat pe superbul laptop de gaming ROG Strix Scar III, nu se poate să nu-ți fi sărit în ochi ingeniosul ROG Kesytone de pe latura dreaptă. Nu este nici lanternă, nici lumină de noapte. În prezent, această inovație ROG le oferă utilizatorilor trei funcționalități: un efect vizual captivant Game-on, administrarea profilurilor de gaming din Armoury Crate și un Shadow Drive. Să le luăm pe rând:

La introducerea în slotul dedicat din partea dreaptă a laptopului, ROG Keystone inițiază un efect vizual, care include iluminarea tastaturii, a benzii luminoase RGB, dar și a logoului RGB ROG de pe capac. De menționat că dacă folosești Keystone-ul cu culori diferite vei obține efecte de iluminare și audio diferite.

Administrarea profilurilor Armoury Crate cu ROG Keystone

Cu ajutorul lui ROG Keystone, poți cataloga profilurile de gaming unice cu diferite culori. În felul aceste, vei ști dintr-o privire pe ce profil este setat laptopul înainte de a-ți lansa jocul favorit. Întregul proces de setare este ușor de realizat folosind panoul Armoury Crate și presupune autentificarea utilizatorului în contul ASUS, pentru sincronizarea profilului prin cloud.

Profilurile pot fi create și editate în meniul Scenario Profile din Armoury Crate, după ce ai finalizat procesul de instalare al Keystone-ului, care se realizeaza cu funcția Pair to PC.

În setările scenariului, poți selecta Keystone-ul dorit dintr-un meniu drop down, apoi trebuie să faci clic pe butonul Edit pentru a selecta aplicațiile pentru care vrei să aplici configurațiile. După aceea, poți configura toate setările conform preferințelor tale și în final poți selecta butonul Apply pentru a aplica și salva setările imediat, sau poți selecta Save, dacă vrei doar să salvezi setările, fără să le și aplici.

De menționat că poți ajusta setările din System Configuration și fără să selectezi vreo anumită aplicație. Setările personalizate din profilul asociat cu Keystone-ul tău vor fi active atâta vreme cât respectivul Keystone este conectat. Dacă scoți Keystone din laptop, Armoury Crate va reveni la setările dinaintea procesului de instalare al Keystone.

Acces securizat la Shadow Drive cu ROG Keystone

Funcția Shadow Drive îi permite utilizatorului să activeze o partiție ascunsă criptată în care pot fi stocate fișiere personale sensibile. Odată setat, acest Shadow Drive va apărea în „This PC” imediat ce conectezi ROG Keystone la laptop. Drive-ul poate fi setat doar pe partiția „C:”, fără alte restricții în afara limitei impuse de spațiul liber disponibil. De asemenea, un laptop poate avea doar un singur Shadow Drive, așa că dacă îți vei conecta ROG Keystone la alt laptop compatibil (în prezent sunt disponibile doar ROG Strix Scar III sau ROG Strix Hero III) nu îți vei vedea propria partiție ascunsă și nici pe cea a utilizatorului celuilalt laptop. Pentru acces la Shadow Drive-ul tău, trebuie să folosești unul sau mai multe Keystone-uri care îți aparțin și care au fost configurate cu respectiva partiție.

Micuța cheie folosește NFC pentru conectare și are funcționalitatea unui drive USB modat, oferind gamerilor certe avantaje, între care acela de a ajuta jucătorii de eSports să folosească laptopuri diferite fără a mai pierde o grămadă de timp cu setarea profilurilor lor personalizate și a iluminării RGB.

În caz că îți pierzi cheia, poți folosi alta de rezervă, dacă ai avut prevederea de a seta una. Dar chiar și fără un ROG Keystone de rezervă, tot îți vei putea accesa fișierele din Shadow Drive și profilurile personalizate sincronizate, folosind opțiunea de acces oferită de contul tău ASUS.