HomeProduseLaptopuriRăcirea inteligentă ROG înseamnă mai multe FPS-uri
ROG Strix GL703GS SCAR

Răcirea inteligentă ROG înseamnă mai multe FPS-uri

Laptopurile de gaming Republic of Gamers obțin rezultate extraordinare datorită unor tehnologii rafinate, ce valorifică pe deplin potențialul celor mai noi acceleratoare grafice NVIDIA.

Cel mai simplu de înțeles este sistemul de răcire. Laptopurile ROG utilizează radiatoare dense împreună cu un sistem de conducte de căldură și ventilatoare menit să transfere energia termică de la interior către grilele ascunse privirii utilizatorului. Performanțele sistemului de răcire au permis implementarea ROG Boost, ce crește frecvențele de lucru atât pentru procesor cât și pentru placa grafică, cu rezultat direct în numărul de cadre pe secundă generat. Bineînțeles, odată cu creșterea frecvenței va crește și consumul de energie electrică, însă acest lucru este suplinit de un adaptor puternic.

Prezentare video: Răcirea inteligentă ROG

Inginerii ASUS și ROG au dezvoltat sistemul inovator Active Aerodynamic System (AAS) pentru originalul Zephyrus. Atunci când capacul laptopului este ridicat, un spațiu special de ventilație se deschide sub carcasă pentru a lăsa laptopul să absoarbă mai mult aer. În mod similar, gura de ventilație măsoară 5mm pe ROG Zephyrus S, întinzându-se pe întreaga suprafață din spate pentru a îmbunătăți fluxul de aer cu 22% comparativ cu designul tradițional.

ROG G703 - Sistem de răcire

ASUS ROG G703 – Sistem de răcire

ROG Zephyrus S conține cinci heat pipe-uri ce duc căldura departe de procesor, acceleratorul grafic și circuitul VRM ce le alimentează. Procesorul și acceleratorul sunt conectate atât la radiatoare comune cât și la unele dedicate pentru a asigura răcirea eficientă pentru orice flux de lucru, iar componentele alimentării stau sub 80°C pentru a îmbunătăți fiabilitatea pe termen lung.