HomeStiriCele mai rapide ecrane din lume montate acum pe laptopurile ROG!
Laptopul ROG Zephyrus S GX502 prezentat la East European Comic Con 2019

Cele mai rapide ecrane din lume montate acum pe laptopurile ROG!

Rata de reîmprospătare a imaginii a fost pentru mult timp punctul slab în evoluția graficii din jocurile complexe. Deși acceleratoarele grafice erau tot mai puternice, reușind în numeroase jocuri să genereze peste 100 de cadre pe secundă, monitoarele se încăpățânau să rămână la frecvența de 60Hz.

Frecvența de 60Hz este sinonimă cu afișarea a 60 de cadre pe parcursul unei secunde. Mai mult, atunci când acceleratorul grafic oferea peste 60 de cadre pe secundă (fps), unele dintre aceste cadre nu mai erau afișate, fiind pierdute. Desigur, pentru un ochi neavizat această pierdere nu reprezenta o problemă, însă pentru profesioniștii din sportul electronic fiecare punct slab al sistemului putea face diferența dintre premiul cel mare și o poziție la coada clasamentului.

Republic of Gamers și-a propus să le ofere profesioniștilor și nu numai cele mai bune sisteme de gaming, iar acest lucru nu s-ar fi putut face fără panouri cu rată crescută de refresh.

Laptopuri cu ecrane de 300Hz

Demonstrațiile organizate de ASUS la IFA au inclus mai multe tipuri de laptopuri. Modelele prototip includ ediții de 15” și 17” ale lui Strix SCAR III. Aceste portabile de dimensiuni medii pun în valoare panourile ultra-rapide prin acceleratoarele puternice NVIDIA GeForce RTX 2070 turate la maximum cu ROG Boost. Sistemul inteligent de răcire este suficient de eficient încât acceleratorul video să poată fi împins până la frecvența de 1540MHz la 115W în modul Turbo, fiind overclockat din fabrică.

Gama ultra-subțire Zephyrus aduce aceeași tehnologie în segmentul premium al laptopurilor de gaming, estompând demarcația dintre muncă și joc. Noile panouri de 300Hz sunt, de asemenea, integrate în Zephyrus S GX502 de 15” și Zephyrus S GX701 de 17”. Ambele modele echilibrează consumul prin facilitatea ROG GPU Switch, care se poate interschimba între modul G-SYNC pentru jocuri line și modul Optimus pentru o durată de viață mai lungă a bateriei.

ROG Zephyrus S GX502

Ecranele de pe laptopurile Zephyrus S sunt precalibrate din fabrică pentru a satisface cerințele Validării PANTONE, oferindu-le creatorilor precizia de culoare de care au nevoie pentru a lucra, fără a sacrifica viteza dorită atunci când aleg să se joace.

Viteze fără precedent

Rata de reîmprospătare de 300Hz aduce o creștere de 25% față de standardul actual din turneele avansate de esport. La această viteză ecranul poate reda de 5 ori mai multe cadre pe secundă față de panourile de 60Hz disponibile pe laptopurile obișnuite. Alături de un accelerator video care produce suficiente cadre pe secundă pentru a putea ține ritmul, ecranele rapide fac jocurile să se deruleze mai fluid ca niciodată.

ROG Zephyrus S GX502

ASUS ROG Zephyrus S GX502

Frecvențele mai mari pot de asemenea să îmbunătățească experiența când numărul de cadre e fix iar numărul FPS scade sub minim.

Întârzierea dintre ciclurile de refresh este mai mică, permițându-i ecranului să răspundă mai rapid și să redea noile cadre produse de GPU. Atunci când sistemul rulează Vsync pentru a elimina ruperile de imagine, frecvența mai mare atenuează întreruperile vizuale care pot apărea când ecranul este forțat să aștepte următorul ciclu pentru redarea noului cadru. La 300Hz, acesta e pregătit să reproducă un nou cadru complet la fiecare 3,3ms, care se potrivește timpului său de răspuns de 3ms.

Laptopul ROG Zephyrus S GX701 prezentat în la East European Comic Con 2019

ROG Zephyrus S GX701