HomeStiriComputex 2019: ASUS anunță ZenBook Pro Duo (UX581) cu revoluționarul ScreenPad Plus
ASUS ZenBook Pro Duo (UX581)

Computex 2019: ASUS anunță ZenBook Pro Duo (UX581) cu revoluționarul ScreenPad Plus

ASUS a anunțat ZenBook Pro Duo (UX581), laptopul ce beneficiază de noul ASUS ScreenPad Plus – un touchscreen secundar cu diagonala de 14″ ce extinde și îmbunătățește capacitățile interactive oferite de originalul ASUS ScreenPad.

ScreenPad Plus oferă posibilități de creație nelimitate pentru creatorii de conținut, permițând îmbunătățirea fluxurilor de producție și multitasking-ul facil. Acesta este integrat perfect cu ecranul principal, iar software-ul ScreenXpert integrat include o largă selecție de aplicații utile, instrumente și utilitare ce le permit utilizatorilor să se bucure de eficiența ScreenPad Plus.

ASUS ZenBook Pro Duo UX581

ASUS ZenBook Pro Duo UX581

Performanța extremă este furnizată de procesoarele Intel Core din generația a 9-a, combinate cu până la 32GB memorie RAM și grafică NVIDIA GeForce RTX 2060, cu stocare ultra-rapidă oferită de SSD-urile PCIe 3.0 x4 de până la 1TB.

ZenBook Pro Duo dispune de un ecran OLED 4K UHD (3840 x 2160) pentru efecte vizuale ce-ți taie respirația și un touchpad cu funcție duală. Ecranul ASUS NanoEdge are o ramă foarte îngustă pe cele patru laturi pentru efecte vizuale captivante și o formă compactă. Noua culoare Celestial Blue îi conferă notebook-ului ZenBook Pro Duo o notă sofisticată, atemporală. Acesta este decorat cu o versiune unică, asimetrică, a finisajului metalic inspirat de filosofia Zen: un detaliu de design intrigant care îi conferă lui ZenBook Pro Duo o identitate inconfundabilă. Varianta de 14″, ZenBook Duo (UX481) dispune de un ecran NanoEdge FHD cu ramă foarte îngustă pe cele patru laturi și un ScreenPad Plus FHD. Aceasta are la bază procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i7 și grafică GeForce MX250.

Productivitate de top

Unicul ScreenPad Plus 4K de pe ZenBook Pro Duo le oferă utilizatorilor abilitatea de a se bucura de productivitatea și eficiența utilizării a două ecrane LCD separate pe un singur dispozitiv portabil. Touchscreen-ul poziționat de-a lungul întregii tastaturi, deasupra acesteia, are rezoluție ridicată și aspect 32:9, furnizând un spațiu vizual de lucru mult mărit, în timp ce păstrează forma unui laptop standard. ScreenPad Plus poate fi utilizat ca orice alt ecran secundar standard în Windows pentru a afișa conținut vizual. Utilizatorii pot profita de numeroasele funcții din cadrul panoului de control ScreenXpert pentru a simplifica ferestrele multi-ecran și managementul aplicațiilor. Acestea includ controale la îndemână precum App Switcher, ViewMax și App Navigator ce permit interacțiunea intuitivă și referințele facile între ecranul principal și ScreenPad Plus.

Task Group le permite utilizatorilor să rămână în modul de lucru prin deschiderea multiplelor ferestre cu o singură atingere. Utilizatorii pot glisa aplicațiile, bara de instrumente sau meniurile pe ScreenPad Plus pentru a reduce aglomerarea de pe ecranul principal și pentru a lucra eficient. Creatorii de conținut pot selecta instrumente precum previzualizarea clipurilor, bara cronologică, fereastra cu cod sau mixerul audio pe ScreenPad Plus pentru a-și optimiza fluxul de lucru. Aplicațiile de comunicare socială plasate pe ScreenPad Plus le permit utilizatorilor să fie la curent cu noutățile și să răspundă instant la mesaje în timp ce lucrează fără a mai comuta între ferestre.

Introduse odată cu originalul ScreenPad, funcțiile adaptive oferă un flux de lucru îmbunătățit. ASUS lucrează cu dezvoltatorii software, incluzând Corel, pentru a optimiza instrumentele ScreenPad adaptive pentru productivitatea de vârf. Totuși, orice aplicație Windows poate fi utilizată cu ScreenPad Plus, fără a fi necesară o versiune specifică a ScreenPad Plus. Utilizând stilusul din pachet – sau orice alt stilus activ – este activat un nou nivel de interactivitate pentru utilizatori, ScreenPad Plus oferind o platformă stabilă pentru scrisul de mână sau pentru desen. Un palm rest de lux îmbunătățește mai departe designul tastaturii ErgoLift înclinate pentru cea mai confortabilă experiență de utilizare.

ZenBook Pro Duo dispune de cea mai recentă versiune ASUS NumberPad, o tastatură numerică iluminată LED, integrată în touchpad. Este oferit, de asemenea, suportul vocal Amazon Alexa cu o bară luminoasă dedicată pe laptop, ce iluminează indicând că ascultă instrucțiunile.

Performanță ultra-puternică

ZenBook Pro Duo este conceput pentru performanță extremă, pentru a oferi creativitate fără efort. Acesta are la bază un procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i9 cu opt nuclee, din generația a 9-a, cu o frecvență Turbo Boost fără precedent ce ajunge la 5GHz și 32GB de memorie RAM DDR4. Acceleratorul grafic NVIDIA GeForce RTX 2060, bazat pe arhitectura NVIDIA Turing, este un model etalon ce creează în timp real efectele razelor de lumină, pentru un realism fără egal. Un SSD PCIe 3.0 x4 cu valori de până la 1TB asigură accesul ultrarapid la date oricând, iar un set complet de porturi I/O include unul USB Type-C (USB-C) cu Thunderbolt 3.

Cel mai recent adaptor Intel Wi-Fi 6 cu Gig+ (802.11ax) duce vitezele wireless la nivelul următor, pentru conexiuni super fluide. Pentru a asigura funcționarea cursivă și performanța maximă disponibilă tot timpul, există un buton Turbo Fan dedicat pentru a crește în orice moment puterea de răcire. În același timp, balamaua ErgoLift îmbunătățește fluxul de aer sub laptop pentru o performanță termică mai bună. Specificațiile avansate fac din ZenBook Pro Duo unul dintre cele mai puternice laptopuri disponibile pentru profesioniștii în mișcare și asigură fluxurile de lucru fluide între ecrane atunci când este utilizat ScreenPad Plus.

Efecte vizuale spectaculoase

Ecranul OLED NanoEdge 4K UHD, sensibil la atingere, este cu adevărat uimitor, având rame foarte înguste pe cele patru laturi și un raport ecran/corp ce maximizează suprafața vizibilă. Tehnologia ecranului luminos redă culori foarte vii și un negru profund. Ecranul afișează cele mai vii și mai reale culori posibile, ZenBook Pro Duo suportând un spectru de culoare foarte larg, cu acoperire de 100% pentru DCI-P3 și HDR. Spațiul de culoare DCI-P3 – utilizat pe larg în industria filmului – este tot mai preferat de profesioniștii din domeniul creației, imaginile de pe ZenBook Pro Duo arătând pur și simplu fantastic.

Familia ZenBook Duo

Pentru utilizatorii care vor un laptop mai mic și mai accesibil, ultraportabilul ZenBook Duo (UX481) de 14″ este alegerea perfectă. Acesta suportă funcțiile ScreenPad Plus, asemenea fratelui său mai mare, dar are o carcasă mai mică și mai ușoară. Portabilul se bazează pe un procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i7 și pe grafica GeForce MX250 și este echipat cu ecrane NanoEdge FHD și un ScreenPad Plus FHD.

Prețuri și disponibilitate

Noile modele vor fi disponibile la sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2019. Prețurile vor porni de la 12000 de lei (taxe incluse) în cazul lui UX581, respectiv de la 5500 de lei (taxe incluse) pentru UX481.