HomeCum să...Cum poți fotografia mai eficient cu ZenFone – Tips &Tricks

Cum poți fotografia mai eficient cu ZenFone – Tips &Tricks

Telefonul mobil a devenit un aparat foto excelent, capabil să realizeze fotografii extraordinare dacă ajunge pe mâna unui profesionist. Cei mai mulți dintre utilizatori preferă modul automat în orice fel de condiții, bazându-se pe funcțiile avansate ale aparatului și pe inteligența artificială (AI).

Dacă ești pasionat de fotografie și dorești să-ți folosești mai eficient camera telefonului mobil urmărește cele câteva sfaturi de mai jos. Telefoanele ASUS ZenFone au funcții interesante și posibilități avansate de reglaj, astfel încât fotografiile tale să fie perfecte de fiecare dată.

Fotografii mai bune cu AI

Setările complexe ale camerelor pot determina numeroși utilizatori să renunțe la modul avansat. Interfața grafică a camerelor ASUS ZenFone este prietenoasă cu utilizatorul, iar experimentarea unor valori pentru ISO sau timpul de expunere este însoțită de AI care vă ajută în acest proces. În clipul de mai jos puteți vedea cum vă poate ajuta sistemul AI în realizarea unor fotografii mai bune.

Fotografii cu bokeh

Efectele artistice fac fotografiile mai plăcute și pun subiectul într-o lumină favorabilă. Efectul de „bokeh” este unul dintre cele mai folosite efecte de către fotografii profesioniști. Prin acest efect se blurează fundalul și focalizează precis pe subiect, fotografiile fiind mai concentrate.

Termenul bokeh ‘boke’ (ボケ) este preluat din limba japoneză și se poate traduce prin estompare. Până de curând, acest efect de estompare al fundalului era posibil doar cu ajutorul camerelor foto profesionale. Noile tehnologii au adus această prelucrare fotografică direct pe telefonul mobil, ce poate realiza cu ajutorul software-ului avansat

Filmarea SlowMotion

Funcția slow motion (sau redare lentă) ne oferă posibilitatea de a înregistra clipuri video, cu redare lentă, întocmai cum o fac televiziunile atunci când transmit evenimentele sportive. Filmarea SlowMotion presupune o cameră foto avansată și un software pe măsură. Telefonul filmează cu sute de cadre pe secundă, pe care le redă mai apoi la viteza normală.

Filmare de tip Hyperlapse

Filmare de tip hyperlapse este o tehnică simplă prin care operatorul creează cadre succesive pe care le combină apoi într-un film cu ajutorul unui software specializat. În trecut, filmarea de tip hyperlapse era condiționată de accesul la aplicații scumpe, disponibile doar profesioniștilor. Astăzi, oricine poate crea un film hyperlapse cu ajutorul telefonul mobil. În clipul de mia jos puteți vedea cum să realizați un clip hyperlapse.

Fotografierea cerului înstelat

Fotografierea cerului înstelat nu este un lucru tocmai ușor, nici măcar atunci când folosim un aparat foto profesional. Setările manuale pe care trebuie să le facem, locul pe care îl alegem și accesoriile aparatului de fotografiat sunt chestiuni ce vor încurca orice fotograf începător.

Pentru a fotografia cerul înstelat avem nevoie de un telefon ASUS ZenFone de generație mai nouă, un trepied pentru a menține nemișcat telefonul și o zonă de observație departe de luminile orașului. Stelele de pe cer trebuie să se vadă clar cu ochiul liber, să nu existe nori și nici poluare în zonă. Pentru acest lucru este necesar (uneori) să ne deplasăm într-o zonă înaltă din afara orașului, cum ar fi un deal.

Cum funcționează HDR?

HDR captează imagini la expuneri multiple și le combină astfel încât fiecare parte a imaginii să fie vizibilă. Fără HDR, aparatul foto va face o expunere generalizată a fotografiei, unele zone fiind întunecate, iar altele supraexpuse. În cazul unei fotografii fără HDR, focusul va fi, de regulă, undeva în zona centrală, celelalte zone fiind ușor defocalizate, pierzându-se detalii.

ASUS Zenfone 4 HDR On/Off

Galeria foto AI

După ce am realizat o mulțime de fotografii în vacanță va fi necesar să le sortăm într-un mod în care le putem identifica cu ușurință. ASUS ZenFone 5 poate organiza în mod automat fotografiile din galerie după mai multe criterii.

Fotografiile sunt mai ușor de identificat grație algoritmilor care analizează fiecare cadru, stabilindu-i apartenența. Sistemul AI poate grupa fotografiile prin detectarea scenei sau chiar prin recunoașterea facială a fiecărui individ. Astfel, va fi mai ușor ca niciodată să găsiți fotografiile cu cei dragi sau cu prietenii.