HomeProduseLaptopuriROG Mothership sau Zephyrus S?! Ce alegem?
ROG Mothership

ROG Mothership sau Zephyrus S?! Ce alegem?

Oferta de portabile de gaming a crescut foarte mult în ultima perioadă, iar noile modele Republic of Gamers conduc detașat în această zonă.

Republic of Gamers se laudă cu laptopurile compacte de gaming ROG Mothership (GZ700) și ROG Zephyrus S (GX701) ce au împins mai departe limitele de versatilitate și performanță. ROG a redefinit categoria de laptopuri desktop replacement cu ROG Mothership, trecând de la un design care în mod tradițional se așează orizontal pe un suport, la unul care stă vertical pentru a absorbi mai mult aer în sistemul său de răcire avansat. Cu alte cuvinte, ROG Mothership (GZ700) se dorește a fi un înlocuitor pentru portabilele din zona desktop replacement.

ROG Mothership

ROG Mothership

ROG utilizează această formă verticală pentru a reconcepe sistemul de ventilare și pentru a menține temperaturile interne la un nivel inferior pentru mai mult timp, furnizând o mai bună performanță. Tastatura sa se detașează și se pliază pentru a se potrivi diverselor scenarii, oferind jucătorilor libertatea de găsi poziția perfectă, iar designul inovator lasă suficient spațiu pentru a monta toate difuzoarele sub ecran. ROG Mothership dispune de un ecran Full HD G-Sync cu 144Hz rată de refresh și 3ms GTG timp de răspuns și este susținut de cea mai nouă grafică NVIDIA GeForce RTX 2080 și de procesoarele Intel Core i9.

ROG Zephyrus S GX701 este un laptopul ultrasubțire de gaming, ce dispune de grafică din seria NVIDIA GeForce RTX 20 și un ecran de 17 inci, PANTONE Validated, cu rată de refresh de 144Hz și ramă foarte îngustă.

Un procesor potent îi permite modelului Zephyrus S GX701 să abordeze orice sarcină cu încredere. Intel Core i7-8750H din generația a 8-a dispune de șase nuclee și 12 fire de execuție cu vârfuri de frecvență de 4,1GHz. Acesta are ample resurse de putere solicitate de aplicațiile pretențioase cum ar fi cele de editare video și randare 3D, precum și cele care au nevoie de putere brută în multitasking cum ar fi amestecul de jocuri cu streamingul, înregistrarea video și discuțiile vocale. Pe sistem există până la 24GB de memorie RAM DDR4-2666 și până la 8GB de memorie GDDR6. Stocarea super-rapidă este furnizată de un SSD NVMe de până la 1TB capacitate și patru linii PCI Express 3.0 lățime de bandă.

ROG Zephyrus GX701

ROG Zephyrus GX701

ROG Zephyrus S GX701 poate fi folosit și pentru sarcinile productive, oferind suficientă putere pentru prelucrările foto sau pentru montajul clipurilor la rezoluție mare. Cei 24GB de memorie RAM permit rularea optimă a aplicațiilor de prelucrare foto-video, fără a întâmpina alte probleme specifice modelelor ieftine.

ROG a creat primul laptop de gaming ce acceptă să fie alimentat de un adaptor sau prin intrarea USB Type-C (USB-C), iar Zephyrus S GX701 are aceeași tehnologie. Având suport pentru USB Power Delivery, acesta poate aborda munca de zi cu zi alimentat de un adaptor Type-C de 65W, ce este mult mai mic decât adaptorul AC obișnuit, necesar pentru o performanță maximă în gaming. Portul Type-C poate conecta, de asemenea, un monitor prin DisplayPort 1.4. Împreună cu ieșirea HDMI 2.0b, Zephyrus S GX701 poate suporta două ecrane 4K la 60Hz. Cel mai recent modul Wi-Fi 5 (802.11ac) gigabit de la Intel cu 2×2 MU-MIMO îi permite portabilului Zephyrus S GX701 să ofere viteze wireless mai rapide atunci când e asociat cu routerele compatibile, cum ar fi ROG Rapture GT-AC5300.