HomeStiriGrafică la superlativ pe ROG Zephyrus S GX701
ROG Zephyrus GX701

Grafică la superlativ pe ROG Zephyrus S GX701

Este posibil ca un notebook de gaming să egaleze performanțele grafice ale unui desktop? Republic of Gamers ne-a demonstrat nu numai că acest lucru este posibil, ci și faptul că un laptop poate să ofere în plus o serie de avantaje.

ASUS Zephyrus S GX701 se potrivește în majoritatea genților și rucsacurilor grație ramei subțiri de 6,9 mm ce permite montajul masivului ecran de 17,3”, într-un corp de dimensiuni similare cu cele ale unui laptop de numai 15,7”. Acesta este cel mai compact notebook de gaming de 17” și este, de asemenea, cel mai subțire, măsurând numai 18,7 mm.

Ecran foarte rapid

ASUS a lucrat îndeaproape cu furnizorii de panouri pentru a împinge limitele ecranelor de jocuri. Cea mai mare parte a acestei colaborări a urmărit performanța, iar ecranul regăsit pe Zephyrus S GX701 rulează fluid la frecvențe de până la 144Hz. Mai mult, răspunsul de 3ms GTG păstrează claritatea imaginilor la viteze mari, indiferent dacă este vorba de țintirea adversarului într-un joc FPS sau derularea unei pagini web. Ecranul e perfect atât pentru a rula cele mai recente jocuri de top, cât și pentru munca creativă, unde acuratețea culorilor este critică.

Reglajele atente din fabrică asigură faptul că fiecare exemplar îndeplinește cerințele de acuratețe și uniformitate PANTONE Color Validation. Tehnologia ProArt TruColor garantează acuratețea culorilor, aceasta din urmă fiind mai bună decât cea a multor monitoare desktop.

Prezentare video ROG Zephyrus S GX701

Echilibru între performanță și energie

Performanța variază în mod continuu în funcție de joc și de ceea ce se întâmplă în scenă. Cele mai multe ecrane reîmprospătează imaginea la o rată constantă, ceea ce creează probleme atunci când noile cadre nu sunt gata la timpul potrivit, dar Zephyrus S GX701 utilizează tehnologia NVIDIA G-SYNC pentru a compensa acest lucru. Aceasta sincronizează rata de reîmprospătare a ecranului cu rata imaginilor generate de GPU pentru a elimina ruperea cadrelor care ar putea afecta experiența de joc. Deși G-SYNC furnizează cea mai bună experiență de gaming, aceasta necesită ca GPU-ul să fie activat de fiecare dată, ceea ce crește consumul de energie și scade autonomia. Acest lucru este bun atunci când laptopul este conectat la o sursă de energie, dar este problematic când laptopul este alimentat de baterie.

ROG Zephyrus GX701

ROG Zephyrus GX701

ROG Zephyrus S GX701 va ajunge luna viitoare în România

ROG Zephyrus S GX701 va fi disponibil în România în luna februarie 2019, utilizatorii români având șansa să vadă și să testeze cel mai puternic portabil de gaming.