HomeStiriASUS lansează laptopul ROG Zephyrus S GX701
ROG Zephyrus GX701

ASUS lansează laptopul ROG Zephyrus S GX701

Republic of Gamers (ROG) a anunțat Zephyrus S GX701, un laptop ultrasubțire de gaming ce duce competiția la un nou nivel cu ajutorul acceleratoarelor grafice din seria NVIDIA GeForce RTX 20 cu design Max-Q și al procesoarelor Intel Core i7 din generația a 8-a.

Zephyrus S GX701 beneficiază de un ecran de 17” cu rată de refresh de 144Hz, încadrat de o ramă foarte subțire. Acesta mai adaugă în rețetă tehnologiile NVIDIA G-SYNC și Optimus. Panoul PANTONE Validated este ideal pentru gamingul captivant sau pentru crearea de conținut complex. Chiar și cu aceste upgradeuri și ecranul mult mai mare, Zephyrus S GX701 menține un profil impresionant și o amprentă surprinzător de compactă. Noul model este mult mai captivant și mai puternic decât orice alt Zephyrus, fără a sacrifica portabilitatea ce definește familia.

Prezentare video: ASUS lansează laptopul ROG Zephyrus S GX701

Grafică GeForce RTX sub carcasă
Creșterea numărului de cadre pe secundă la o valoare care să satureze ecranul necesită un GPU puternic, astfel că Zephyrus S GX701 poate fi configurat cu acceleratoare video ce urcă în gamă până la GeForce RTX 2080 cu Max-Q Design. Grafica din seria NVIDIA GeForce RTX 20 oferă cea mai avansată experiență de gaming. Având la bază noua arhitectură NVIDIA Turing și platforma revoluționară RTX, aceste procesoare grafice aduc laolaltă generarea reflexiilor în timp real, inteligența artificială și umbrele programabile.

Amprentă redusă și acțiune intensă
Un procesor potent îi permite modelului Zephyrus S GX701 să abordeze orice sarcină cu încredere. Intel Core i7-8750H din generația a 8-a dispune de șase nuclee și 12 fire de execuție cu vârfuri de frecvență de 4,1GHz. Acesta are ample resurse de putere solicitate de aplicațiile pretențioase cum ar fi cele de editare video și randare 3D, precum și cele care au nevoie de putere brută în multitasking cum ar fi amestecul de jocuri cu streamingul, înregistrarea video și discuțiile vocale. Pe sistem există până la 24GB de memorie RAM DDR4-2666 și până la 8GB de memorie GDDR6. Stocarea super-rapidă este furnizată de un SSD NVMe de până la 1TB capacitate și patru linii PCI Express 3.0 lățime de bandă.

ROG a creat primul laptop de gaming ce acceptă să fie alimentat de un adaptor sau prin intrarea USB Type-C (USB-C), iar Zephyrus S GX701 are aceeași tehnologie. Având suport pentru USB Power Delivery, acesta poate aborda munca de zi cu zi alimentat de un adaptor Type-C de 65W, ce este mult mai mic decât adaptorul AC obișnuit, necesar pentru o performanță maximă în gaming. Portul Type-C poate conecta, de asemenea, un monitor prin DisplayPort 1.4. Împreună cu ieșirea HDMI 2.0b, Zephyrus S GX701 poate suporta două ecrane 4K la 60Hz. Cel mai recent modul Wi-Fi 5 (802.11ac) gigabit de la Intel cu 2×2 MU-MIMO îi permite portabilului Zephyrus S GX701 să ofere viteze wireless mai rapide atunci când e asociat cu routerele compatibile, cum ar fi ROG Rapture GT-AC5300. Menținerea conexiunilor este mai ușoară grație ROG RangeBoost, o tehnologie wireless patentată ce constă în scanarea constantă a împrejurimilor și trecerea automată între cele două perechi de antene pentru a menține cel mai bun semnal.

Pe partea audio, amplificarea inteligentă extinde raza difuzoarelor duale de 2,5W, astfel că pot produce un sunet mai puternic fără distorsiuni. Cei mai mulți utilizatori vor opta pentru căștile lor favorite cu conector audio de 3,5mm sau cu port USB. Zephyrus S GX701 poate simula sunetul surround pentru dispozitivele stereo cum ar fi căști, DAC-uri USB și căști VR. De asemenea, dispune de funcții audio proiectate special pentru streaming și înregistrare, inclusiv stabilizarea automată a volumului și eliminarea zgomotului și a ecoului.

Zephyrus S GX701 se potrivește în majoritatea genților și rucsacurilor grație ramei subțiri de 6,9 mm ce permite montajul masivului ecran de 17,3”, într-un corp de dimensiuni similare cu cele ale unui laptop de numai 15,7”. Acesta este cel mai compact notebook de gaming de 17” și este, de asemenea, cel mai subțire, măsurând numai 18,7 mm.

Experimentați ce-i mai bun din cele două lumi cu NVIDIA G-SYNC și Optimus
Performanța variază în mod continuu în funcție de joc și de ceea ce se întâmplă în scenă. Cele mai multe ecrane reîmprospătează imaginea la o rată constantă, ceea ce creează probleme atunci când noile cadre nu sunt gata la timpul potrivit, dar Zephyrus S GX701 utilizează tehnologia NVIDIA G-SYNC pentru a compensa acest lucru. Aceasta sincronizează rata de reîmprospătare a ecranului cu rata imaginilor generate de GPU pentru a elimina ruperea cadrelor care ar putea afecta experiența de joc. Deși G-SYNC furnizează cea mai bună experiență de gaming, aceasta necesită ca GPU-ul să fie activat de fiecare dată, ceea ce crește consumul de energie și scade autonomia. Acest lucru este bun atunci când laptopul este conectat la o sursă de energie, dar este problematic când laptopul este alimentat de baterie.

ROG Zephyrus S GX701

ROG Zephyrus S GX701

Tehnologia NVIDIA Optimus oferă soluția prin activarea implicită a graficii integrate în procesor și pornirea graficii dedicate atunci când este necesară pentru jocuri și alte sarcini intensive. Inginerii ASUS au dezvoltat un comutator exclusiv ce lasă utilizatorii să treacă între modul G-SYNC și Optimus. Cu câteva clicuri și o repornire, Zephyrus S GX701 se transformă dintr-un sistem puternic de gaming cu grafică fluidă într-un instrument de productivitate cu autonomie mărită.

Un ecran premium cu rată ridicată de refresh
Odată cu originalul Zephyrus, ASUS a lucrat îndeaproape cu furnizorii de panouri pentru a împinge limitele ecranelor de jocuri. Cea mai mare parte a acestei colaborări a urmărit performanța, iar ecranul regăsit pe Zephyrus S GX701 rulează fluid la frecvențe de până la 144Hz. Mai mult, răspunsul de 3ms GTG păstrează claritatea imaginilor la viteze mari, indiferent dacă este vorba de țintirea adversarului într-un joc FPS sau derularea unei pagini web. Ecranul e perfect atât pentru a rula cele mai recente jocuri de top, cât și pentru munca creativă, unde acuratețea culorilor este critică. Reglajele atente din fabrică asigură faptul că fiecare exemplar îndeplinește cerințele de acuratețe și uniformitate PANTONE Color Validation. Tehnologia ProArt TruColor garantează acuratețea culorilor, aceasta din urmă fiind mai bună decât cea a multor monitoare desktop.

Este rapid, dar rămâne rece
Carcasele ultrasubțiri lasă puțin spațiu pentru răcire, făcând incredibil de dificilă răcirea procesorului și a plăcii grafice. Pentru a evita compromiterea performanței, inovatorul Active Aerodynamic System (AAS) are o admisie largă atunci când capacul este ridicat, comparativ cu designul tradițional, pentru a crește fluxul de aer. Acesta absoarbe aer suplimentar prin grilele de ventilație de deasupra tastaturii, iar ventilatoarele duale îl propulsează prin patru radiatoare și grilele de ventilație din colțurile din spate, pentru a asigura faptul că Zephyrus S GX701 va rămâne rece în toate condițiile.

Praful și alte particule sunt trase în mod inevitabil în ventilatoarele laptopului, însă curățarea automată a sistemului ajută la evitarea acumulărilor. Fiecare ventilator are un tunel special anti-praf ce captează particulele și le direcționează afară în spatele carcasei, prevenind acumulările pe lamelele radiatoarelor, fapt care ar putea reduce performanța și stabilitatea în timp. Vitezele ventilatoarelor sunt controlate printr-un algoritm inteligent, ce răspunde automat la schimbările de temperatură.

Utilizatorii pot alege între trei profiluri reglate, prestabilite de experți, printr-o tastă rapidă pentru a se adapta la fiecare scenariu de utilizare. Având viteze mai mari pentru ventilator, modul Turbo este cel mai bun pentru maximum de performanță. Modul Balanced optimizeză performanța și răcirea pentru a reduce nivelul de zgomot pentru gamingul obișnuit, în timp ce modul Silent merge chiar mai departe cu nivelul acustic pentru sarcinile ușoare și divertisment.

Schimbarea și mutarea tastaturii îmbunătățește răcirea nu numai prin faptul că lasă mai mult spațiu pentru ventilatoare, ci și prin mutarea mâinilor utilizatorului departe de zona unde se află procesorul și acceleratorul grafic. Temperaturile de la suprafața tastaturii sunt mult mai joase decât la designul tradițional, în special după mai multe ore de gaming intens.

Aprinde-l sau nu, prin personalizarea tastaturii
Fiecare tastă este iluminată de un LED RGB independent, capabil să producă o lumină strălucitoare la maximum de luminozitate. Utilizatorii pot personaliza cu ușurință intensitatea și pot configura culorile și efectele pentru a se potrivi diferitelor scenarii, cum ar fi identificarea tastelor importante pentru jocurile specifice și alegerea unui aspect mai subtil pentru activitatea productivă. Iluminatul se extinde la touchpad, pe dreapta, care se transformă în tastatură numerică la atingerea unui buton și integrează o rotiță pentru volum, amplasată pentru a fi ușor accesibilă cu mâna stângă. Întâlnită pe tastaturile de gaming precum ROG Strix Flare, rotița de volum facilitează ajustările rapide. Intensitatea luminii se modifică automat în funcție de volum. Cu ajutorul Aura Sync, este ușor de coordonat culorile RGB și efectele cu perifericele compatibile cum ar fi mouseul ROG Gladius II Origin și căștile Delta. Lumina sincronizată poate face ca un aranjament de gaming să arate cu mult mai coeziv și profesional și necesită doar câteva clickuri în software-ul intuitiv Armoury Crate.

Privește dincolo de ecran pentru o cameră web mai bună
Rama subțire ce înconjoară ecranul lasă puțin spațiu pentru integrarea unei camere web, astfel că echipele ASUS de cercetare și dezvoltare au privit la modul în care utilizatorii folosesc de fapt camerele lor web și au decis să construiască un modul extern, ce oferă per total o experiență mai bună.

Camera opțională ROG GC21 capturează cadre clare FHD la 60 fps, dublând viteza camerelor web tradiționale, fără a sacrifica rezoluția. ROG GC21 poate fi plasată în partea superioară a ecranului pentru un unghi convențional sau poate utiliza baza de aluminiu pentru a fi montată pe masă sau pe un raft. Un design pliabil închide camera într-un pachet de dimensiuni reduse, astfel că este ușor de strecurat într-un buzunar sau într-o geantă alături de cablul USB inclus.

Disponibilitate
ROG Zephyrus S GX701 va fi disponibil în România la începutul lunii februarie 2019. Vom reveni cu informații la momentul respectiv.

Specificații ROG Zephyrus S GX701 (GX701GX)
Procesor Intel Core i7-8750H
Sistem de operare Windows 10 Home
Windows 10 Pro (ASUS recomandă Windows 10 Pro)
Ecran 17.3” FHD (1920×1080) panou de nivel IPS, 144Hz, 3ms, 100% sRGB, Optimus, G-SYNC, PANTONE Validated
Grafică NVIDIA GeForce RTX 2080 cu Max-Q Design cu 8GB GDDR6 VRAM
Memorie DDR4 2666MHz SDRAM
Până la 24GB (8GB pe placa de bază)
Stocare SSD 1TB M.2 NVMe PCIe 3.0 x4
SSD 512GB / 1TB M.2 NVMe PCIe 3.0 x2
Wireless WLAN 802.11ac 2×2
Bluetooth 5.0 (Versiunile pot varia odată cu upgradeurile OS)
Conectivitate 1 x USB 3.1 Gen 2 Type-C cu DisplayPort 1.4 și Power Delivery
1 x USB 3.1 Gen 1 Type-C
1 x USB 3.1 Gen 2 Type-A
2 x USB 3.1 Gen 1 Type-A
1 x HDMI 2.0b
Conector audio combo 1 x 3.5mm
1 x slot Kensington
Tastatură RGB pe tastă; tastatură chiclet iluminată
Aura Sync
Suport N key
Taste rapide: Funcție Ten-key/ ROG Armoury Crate
Cursă taste 1.4mm
Audio Difuzoare 2 x 2.5W cu tehnologie inteligentă de amplificare
Matrice de microfoane
Software Armoury Crate
GameFirst
GameVisual
Sonic Studio & Sonic Radar
Aura Core
XSplit Gamecaster (Gratuit)
Aplicații Android / iOS
Adaptor AC 230W
Tip conector: ø6.0 (mm)
Ieșire: 19.5V DC, 11.8A, 230W
Intrare: 100~240V AC, 50/60Hz universal
Dimensiuni 399 (W) x 272 (D) x 187 (H) mm
Greutate 2,7kg