HomeStiriCamera lui ZenFone 5: Rezultat impresionant în Dxomark la un preț excelent – FOTO
ASUS Zenfone 5

Camera lui ZenFone 5: Rezultat impresionant în Dxomark la un preț excelent – FOTO

ZenFone 5 a impresionat specialiștii în fotografie de la Dxomark.com, aceștia catalogându-l drept „o opțiune excelentă din gama de mijloc„.

În testele publicației, ZenFone 5 a obținut 93 de puncte pentru camera foto, având cea mai bună poziționare din gama sa. Practic, telefonul s-a comportat ca un model high-end, deși prețul său îl poziționează în gama de mijloc.

Scorul ZenFone 5 in testul DXOMARK

Claritatea culorilor, a contrastului, perfecțiunea detaliilor și capacitatea sa de autofocalizare s-au ridicat la cel mai înalt nivel. În viața de zi cu zi, ZenFone 5 este un dispozitiv ce se descurcă excelent în orice situație. Nu există vreun secret pentru acest model special și nici o soluție misterioasă, ci ani întregi de cercetare și inovație, capitole la care ASUS a evoluat pas cu pas.

Mai jos vă prezentăm câteva poze demo din partea companiei ASUS:

În România, fotograful Alex Vlad Covaci ne-a transmis recent o galerie cu fotografii realizate cu ZenFone 5 ZE620KL, din care vă prezentăm câteva mai jos:

Review-ul ZenFone 5 realizat de DXOMARK poate fi cititi aici.

ZenFone 5 este echipat cu cea mai recentă platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 636 Octa-Core la 1.8GHz. Fratele său mai mare, ZenFone 5Z, are la bază o platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 845 pe 64 de biti, oferind cele mai ridicate performanțe cu ajutorul celor 8 nuclee ale procesorului, cu frecvențe de până la 2.8GHz.

Telefonul este disponibil în stocul celor mai mari magazine din țara noastră, prețul actual fiind de  aproximativ 1649 lei!

Află mai multe despre modurile de fotografiere oferite de ZenFone 5

AI Scene Detection: AI Scene Detection evaluează fotografia. ZenFone 5 utilizează puterea AI pentru a analiza rapid subiectul și de a potrivi scena cu unul dintre cele 16 tipuri, optimizând setările camerei pentru orice fel de cadru, de la unul cu apusul la altul cu un animal de companie.

Cameră ASUS Zenfone 5

Cameră ASUS Zenfone 5

AI Photo Learning: AI Photo Learning le permite utilizatorilor să-și învețe telefonul ZenFone 5 cum ar dori ei să arate fotografiile. Mai apoi, acesta ajustează setările camerei pentru viitoarele cadre, astfel încât fotografiile vor reflecta stilul și preferințele unice ale utilizatorului.

Portrete în timp real: ZenFone 5 permite realizarea fără efort de poze precum cele profesionale, în plan apropiat. Real-time Portrait cu tehnologie AI păstrează subiectul principal perfect focalizat, în timp ce fundalul capătă adâncime cu un efect de bokeh gradual – creat prin analiza inteligentă a informațiilor din profunzime și a subiectului – pentru o fotografie artistică. Real-time Portrait utilizează ambele camere în mod simultan pentru a capta portrete superbe și cadre strânse, ce scot în evidență subiectul prin efectul de adâncime, rivalizând cu cele preluate de camerele DSLR.

Înfrumusețare în timp real: ZenFone 5 se transformă într-un adevărat consultant de imagine la purtător. AI Beautification citește inteligent 365 de puncte faciale și aplică o soluție de înfrumusețare personalizată, bazată pe analiza a peste 2 milioane de posibile îmbunătățiri. Acesta funcționează în timp real pe orice chip – indiferent de vârstă, formă, nuanța tenului sau gen.

Modul Pro: ZenFone 5 oferă prin modul Pro controlul complet la setările camerei, incluzând balansul de alb, expunerea, focalizarea, ISO și o plajă impresionantă de timpi pentru viteza declanșatorului de la 1/10000 la 32 de secunde. Având suport pentru fișierele brute RAW, ZenFone 5 este alegerea ideală pentru utilizatorii ce preferă să-și prelucreze ulterior imaginile în aplicațiile de editare foto cum ar fi Adobe Lightroom.