HomeProduseLaptopuriROG Strix SCAR II și Hero II – asemănări și diferențe

ROG Strix SCAR II și Hero II – asemănări și diferențe

Gama de laptopuri ROG STRIX oferă două ediții interesante, cu modele optimizate pentru tipuri diferite de jocuri:

  • Ediția HERO este proiectată pentru cea mai bună experiență MOBA,
  • SCAR are în vizor jocurile de tip FPS – shootere precum Counter-Strike și Overwatch.

Aceste modele puternice au un design compact, complet nou și o bară luminoasă frontală ce poate fi personalizată prin Aura Sync. Ambele portabile dispun de primul panou din lume la 144Hz, cu ramă subțire și timp de răspuns de 3ms gri-la-gri (GTG), tastatură de gaming HyperStrike Pro și tehnologie HyperCool Pro pentru răcirea procesorului și a acceleratorului grafic.

Procesoare Intel Core de generația a 8-a

Laptopurile din cele două serii au la bază procesoarele Intel Core din generația a opta cu 32GB de memorie RAM DDR4 la 2666MHz și acceleratoarele grafice NVIDIA GeForce GTX 1060 sau GTX 1070. Stocarea poate fi aleasă inclusiv cu SSD-uri M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 de până la 512GB sau hard disk-uri SSHD Seagate FireCuda de 1TB.

Dacă hardware-ul intern este similar până la un punct, tastatura este configurată diferit, fiind specializată pentru un anume joc. ROG Strix Hero II este gândit pentru utilizatorii care preferă jocurile de tip MOBA. Tastele QWER sunt semnalizate diferit pentru a fi identificate mia ușor în timpul acțiunii.

ROG STRIX Hero II

ROG STRIX Hero II

ROG Strix SCAR II este o adevărată armă ce așteaptă să fie aruncată în luptă. Jucătorii care preferă titluri precum Counter-Strike și Overwatch vor aprecia confortul tastelor WASD iluminate separat.

ROG STRIX Scar II

ROG STRIX Scar II

Tastatura are formatul inspirat de variantele desktop, incluzând patru taste rapide, iluminat RGB pe patru zone, compatibil Aura Sync și taste ergonomice cu o curbură adâncă de 0,25mm. Tehnologia exclusivă ROG Overstroke activează mai devreme apăsarea tastei și are o cursă mai lungă pentru un control rapid, precis și fără efort.

Laptopurile care fac parte din cele două ediții pun accentul pe performanța brută disponibilă în jocuri, dar și pe anduranță. Sesiunile lungi de gaming desfășurate în săli aglomerate nu mai sunt o problemă pentru aceste modele. Sistemul termic HyperCool Pro absorbe căldura și o distribuie uniform, în timp ce două ventilatoare la 12V, furnizează un flux puternic de aer pentru a crește presiunea pe procesor și nucleul grafic, conducând aerul fierbinte în afara carcasei.

HyperCool Pro încorporează sistemul patentat Anti-Dust Cooling (ADC) care utilizează forța centrifugală pentru a expulza particulele de praf în exteriorul carcasei. Acest lucru previne acumulările pe lamelele radiatoarelor și asigură o experiență de gaming stabilă – Vezi un video despre sistemul de răcire și posibilitățile de upgrade la GL703GS SCAR.

Lamele speciale din cupru au numai 0,1 mm grosime – jumătate din grosimea lamelelor obișnuite. Acest lucru crește suprafața pentru disiparea căldurii cu până la 10% și reduce rezistența aerului cu 7%.

De unde le poți cumpăra?

Laptopul ROG GL703GS SCAR este deja disponibil în România, precum și ediția GL504GS SCAR II. ROG HERO II va ajunge în țara noastră spre sfârșitul lunii august 2018.

Urmărește o prezentare video pentru ROG Strix GL504 SCAR II, un laptop dedicat jocurilor FPS