HomeStiriCum funcționează sistemul ASUS de evacuare a prafului din ventilatoare?
ROG G703

Cum funcționează sistemul ASUS de evacuare a prafului din ventilatoare?

Republic of Gamers a dezvoltat recent un design exclusivist pentru sistemul de răcire Anti-Dust care ajută la eliminarea prafului și a altor particule, pentru a prelungi durata de viață și a crește stabilitatea sistemului. Acesta constă în două ventilatoare, fiecare cu un tunel de praf dedicat. Tunelul anti-praf elimină particulele dăunătoare din sistem. Forța centrifugă împinge praful și alte particule pe lângă pereții ventilatorului, eliminându-le eventual prin tunelul anti-praf.

ROG G703 - Sistem de răcire

ROG G703 – Sistem de răcire

Pentru a demonstra eficiența acestui sistem a fost construită o machetă, iar rolul particulelor de praf a fost luat de bilele de polistiren. Acestea sunt absorbite de ventilator, iar datorită masei mai mari și a forței centrifuge sunt împinse spre exterior, ajungând în canalele de praf și mai departe în exteriorul laptopului. Scopul acestor tunele de praf este acela de a separa fluxul de aer cu praf de aerul mai curat ce trebuie trecut printre lamelele radiatorului.

Sistemul Anti-Dust Cooling este o capodoperă a răcirii ce îmbunătățește stabilitatea sistemului și extinde durata de viață a laptopului. Sistemul patentat Anti-Dust Cooling va fi disponibil pe toate laptopurile ROG din următoare generație.

Cum funcționează sistemul ASUS de evacuare a prafului din ventilatoare?