HomeEvenimenteBucharest Gaming Week – un șir de evenimente de gaming dedicat pasionaților de eSports
Bucharest Gaming Week 2018

Bucharest Gaming Week – un șir de evenimente de gaming dedicat pasionaților de eSports

Bucharest Gaming Week, evenimentul care aduce împreună pasionații de eSports, gamerii dedicați și cei mai importanți dezvoltatori de jocuri din România, are loc în perioada 23 – 28 ianuarie 2018. Evenimentul organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB are misiunea de aduce împreună comunitatea de gaming, producători renumiți de dispozitive destinate gamingului și jocurile momentului.

Aflați mai multe despre participarea ASUS la Bucharest Gaming Week, accesând următorul link.

De asemenea, Bucharest Gaming Week înseamnă o multitudine de activități printre care întâlniri cu cei mai populari streameri și vloggeri din România, experiențe inedite în Virtual Reality (VR) și mobile games, competiții ale partenerilor care scriu istoria gaming-ului și multe altele.

Program evenimente conexe Bucharest Gaming Week | 23 – 28 ianuarie

  • Istoria Gamingului Românesc | 23 ianuarie – Eveniment care celebrează reușitele studiorilor de gaming românești, din ultimele decenii. În cadrul sediului ARCUB (Str. Lipscani 84 – 90) va fi expus un timeline al unelor din cele mai importante jocurilor realizate în România, de la Felix Șah, produs de ITC România în 1976 până la titluri celebre dezvoltate la noi în țară, precum Assassin’s Creed 2 sau FIFA 2017.
  • Concept Art Expo | 24 ianuarie – Expoziția din cadrul Bucharest Gaming Week evidențiază talentul artiștilor care lucrează în studiourile de gaming românești. Vizitatorii vor putea admira artă din jocurile Tap Busters, Modern Combat 5, Black The Fall, Rift, Rumble, Link Twin sau Interrogation. Vernisajul expoziției are loc miercuri, 24 ianuarie, de la ora 19:00 la Apollo 111.
  • Gateway VR Open Day | 24 ianuarie – Pasionații de gaming și tehnologie vor putea experimenta universul realității virtuale prin jocuri precum The Unspoken, Elven Assassin și Space Pirate Trainer. Sala celor de la Gateway VR se află în incinta clubului Fabrica (str. 11 iunie, nr. 50). Intrarea va fi gratuită pe durata întregii zile.
  • Workshop la studioul Amber | 26 ianuarie – Elevii Colegiului Național Gheorghe Lazăr vor lua parte la un workshop de game design în cadrul studioului românesc Amber. Elevii vor învăța conceptele de bază ale dezvoltării unui joc video și vor contribui la nașterea unui joc printr-o sesiune de brainstorming, condusă de seniorii studioului.
  • Bucharest Global Game Jam 2018 | 26 – 28 ianuarie – Eveniment de tip hackathon și cel mai mare game jam din lume provoacă pasionații de gaming să dezvolte un joc în 48 de ore. Evenimentul are loc timp de trei zile la ARCUB și pornind de la o temă centrală, participanții vor lucra concomitent cu dezvoltatori din întreaga lume. Înscrierile se pot face accesând site-ul Bucharest Global Game Jam și pot participa toți cei care au peste 18 ani.
  • Bucharest Gaming Week – Evenimentul central | 27 – 28 ianuarie, Romexpo, Pavilion C4 și C5 – Un weekend plin de spectacole, activități și turnee eSports pentru comunitatea de gaming din România.

Biletele pentru Bucharest Gaming Week sunt disponibile pe site-urile specializate și la casa de bilete ARCUB (Str. Lipscani 84- 90) la preț de 35 lei (abonament) și respectiv 25 lei, iar lista evenimentelor din cadrul Bucharest Gaming Week va fi dezvăluită treptat de către organizatori.