HomeStiriZece lucruri care vă ajută să folosiți laptopul în avion
Good Design Awards 2017

Zece lucruri care vă ajută să folosiți laptopul în avion

Călătoriile cu avionul pot fi lungi și obositoare, iar diferențele de fus orar pot necesita mai multe zile pentru adaptare. Evadările de la serviciu sau din oraș pot fi o oportunitate extraordinară de a vedea lucruri noi, de a cunoaște noi culturi și de a experimenta un nou mod de viață. Deși detașarea totală de problemele de acasă sau de la serviciu este indicată, uneori vrem să verificăm că totul este în ordine și că lucrurile nu au rămas nerezolvate.

În timpul zborului putem să lucrăm pe laptop să ne informăm despre atracțiile turistice ce urmează să le vizităm sau să ne asigurăm că nu a apărut nimic important la birou. Călătoria cu avionul are reguli stricte, ce țin de siguranța zborului, pe care trebuie să le respectăm în tocmai, de aceea trebuie să ne pregătim și să cunoaștem câteva lucruri.

Pregătirea călătoriei cu avionul

1. Planificarea sarcinilor

Pentru călătoria cu avionul vă puteți planifica lucrurile în funcție de durata zborului. Zborurile scurte sunt ideale pentru sarcinile ce pot fi rezolvare rapid, cum ar fi curățirea căsuței de mesaje. Zborurile lungi permit rzolvarea unor sarcini mai complexe cum ar fi redactarea unor texte sau rapoarte, sau chiar vizionarea unui film preferat.

2. Verificarea informațiilor și downloadul

Zborurile comerciale sunt diferite, fiecare companie aeriană având propria politică în ceea ce privește aparatura de comunicații radio. Unele companii pot cere închiderea totală în timpul zborului a aparatelor cu radio comunicații (laptopuri, telefoane, tablete). Alte companii oferă Wi-Fi gratuit în avion, astfel încât, dumneavoastră să puteți să descărcați email-urile noi și trimiteți răspunsurile la cele sosite în inbox.

3. Investiți într-un laptop subțire și ușor

Călătoriile lungi sunt întotdeauna obositoare, iar un laptop greu nu e de preferat. Alegeți un laptop ușor și subțire. Seriile ASUS ZenBook oferă portabile ideale pentru călătoriile cu avionul. Mai mult, există portabile Zenbook Flip care se pot transforma în tablete, fiind ideale atunci când vă așezați confortabil în fotoliul din aeronavă.

4. Alegeți bagajul de cabină

Companiile aeriene au politici diferite pentru bagajele de cală și pentru cele de cabină. Un laptop ușor și subțire vă poate ajuta să aveți un bagaj de cabină cât mai compact, care să se încadreze în dimensiunile impuse și să nu deranjeze vecinii de scaun. Geanta de cabină trebuie să aibă prevăzut un compartiment special pentru protecția laptopului, ușor accesibil atunci când vreți să o deschideți sau să o închideți.

5. Baterii încărcate 100%

Laptopurile ASUS oferă peste 10 ore autonomie, însă călătoriile cu escală pot fi mai lungi de atât. Asigurați-vă că bateria laptopului este încărcată la capacitatea maximă, profitați de prizele oferite de aeroport, iar în cazul în care nu aveți un laptop performant de la ASUS, ci un alt model mai vechi, luați cu dumneavoastră o baterie externă care să crească autonomia.

În avion

6. Blocați orice sunet de la laptop sau telefon

Înainte să vă apucați de lucru, asigurați-vă că sonorul dispozitivelor dumneavoastră este oprit sau este redat în căști.

7. Protejați-vă ochii

Protecția ochilor este foarte importantă, mai ales pe timpul zborurilor de noapte. Un ecran prea luminos vă va deranjat atât pe dumneavoastră, cât și pe cei din jur. Modul eye care de la ASUS ZenBook 3 reduce nivelul luminii albastre și protejează privirea. Tastatura iluminată asigura lucrul confortabil în mediile întunecate.

8. Portecția pentru ecran

Cei care își fac griji din cauza privirilor indiscrete pot alege o protecție pentru ecran. Aceasta nu numai că blochează linia vizuală a persoanelor din jur, dar protejează și pasagerii din apropiere de luminozitatea crescută a ecranului.

9. Atenție la băuturi

În timpul zborului este posibil să experimentați zone cu turbulențe, fapt care duce la mișcări bruște ale aeronavei. Lucrurile care nu sunt asigurate pot cădea și băuturile se pot vărsa. Hainele și dispozitivele electronice vor trebui protejate împotriva vărsărilor accidentale de lichide.

10. Atenție la scaunul din față

Plasați laptopul la câțiva centimetri de scaunul din față. În cazul în care pasagerul din față va decide să lase scaunul pe spate, acesta nu trebuie să poată lovi laptopul.