HomeStiriASUS susține internetul mobil din România

ASUS susține internetul mobil din România

ASUS susține creșterea internetului mobil din România prin telefoane de ultimă generația ce se pot conecta la rețelele de date 4G LTE.

Conform ANCOM, în prima jumătate a acestui an, traficul de internet realizat în România prin intermediul reţelelor mobile s-a dublat față de prima jumătate a anului 2016, de la 71 mii TB la 145 mii TB. Aceste creșteri au fost posibile datorită telefoanelor 4G foarte puternice, așa cum este ASUS Zenfone 4 Pro.

Internetul mobil în România

Datele prelucrate de Autoritate arată că, în România, numărul total de conexiuni la internet mobil de bandă largă era de 16,6 milioane la mijlocul anului 2017, în creștere anuală cu 13%, iar rata de penetrare a internetului mobil la nivel de populație a ajuns la 85%, în creștere cu aproape 10 puncte procentuale față de mijlocul anului anterior.

Popularitatea abonamentelor la internet mobil de bandă largă este în continuă creștere, acestea ajungând să reprezinte peste 67% din totalul conexiunilor în bandă largă (respectiv 11,2 milioane conexiuni). Numărul de cartele preplătite pentru acces la internet mobil de bandă largă au crescut mai puțin, cu 6%, până la 5,5 milioane.

Cea mai mare rată de creștere o înregistrează conexiunile 4G – acestea s-au dublat față de aceeași perioada a anului 2016, ajungând să reprezinte aproape jumătate din totalul conexiunilor la internet mobil în bandă largă (7,6 milioane din totalul de 16,6 milioane).

Traficul total realizat prin intermediul conexiunilor de internet mobil în bandă largă a fost de 145 mii TB în primul semestru al anului 2017, dublu faţă de primul semestru al anului trecut, când se înregistrau 71 mii de TB. De asemenea, traficul mediu lunar per conexiune în primul semestru al acestui an a crescut față de primul semestru al anului 2016 cu 90%, de la 0,63 GB la 1,20 GB.

ASUS Zenfone 4 Pro – telefonul cu conectivitate Gigabit

ASUS ZenFone 4 Pro cu conectivitate Gigabit dispune de un sistem avansat cu camere foto duale, menit să ducă fotografia la un cu totul alt nivel. Camera principală este echipată cu un senzor Sony IMX362 cu o dimensiune mare, de 1/2.55 inci, pixeli de 1.4µm și o diafragmă largă f/1.7 ZenFone 4 Pro cu conectivitate Gigabit este construit pe baza celei mai noi platforme mobile Qualcomm Snapdragon 835 și are 6GB de memorie RAM.

ASUS ZenFone 4 Pro

ASUS ZenFone 4 Pro

ZenFone 4 Pro integrează un modem LTE Snapdragon X16 gigabit și un modul Wi-Fi 802.11ad multi-gigabit pentru o conexiune cu viteză gigabit oriunde, fie că sunteți în interior sau în mișcare, precum și un standard Wi-Fi 11ac 2×2 MU-MIMO pentru mai multă stabilitate. Având la dispoziție o conexiune gigabit, utilizatorii vor putea să descarce și să partajeze filme la rezoluție 4K în numai câteva secunde, să-și sincronizeze instant fotografiile și alte fișiere, să se bucure de imagini VR fără întârziere și să acceseze mediul cloud, atât în interior cu 11ad, cât și în exterior cu LTE.