HomeStiriAlegerea unui game controller pentru laptopul ASUS

Alegerea unui game controller pentru laptopul ASUS

Portabilele ASUS sunt suficient de puternice pentru a rula jocuri, inclusiv titlurile pentru console ce au o versiune echivalentă pentru Windows 10. Jocurile sunt diferite, scenariile presupunând un șir lung de comenzi complexe, care asigură un drum sigur către victorie. Pasionații de jocuri ce preferă un controler trebuie să știe că există o listă ăntreagă de modele, compatibile cu laptopurile ASUS.

Plug and play

Cel mai simplu mod prin care puteți conecta un controler pentru jocuri este prin cablul USB. Controlerele pentru Xbox 360, Xbox One și Xbox One Elite merg prin intermediul cablurilor USB-către-micro-USB sau micro-USB-către-micro-USB. Și pentru că sunt produse Microsoft, acestea au deja driverele preinstalate în sistemul de operare Windows 10. Acest lucru înseamnă că odată ce ați conectat controlerul, acesta va fi recunoscut automat de către Windows.

În cazul în care nu aveți un game controller de la Xbox, există alte opțiuni compatibile cum ar fi Logitech F310 sau Razer Sabertooth, ce utilizează aceleași drivere, deci nu va mai trebui să treceți printr-un proces de instalare.

Controler wireless

Conexiunile cablate au avantajul stabilității, fiind ecranate și lipsite de interferențe. În cazul controlerelor wireless este posibil să sesizați anumite întârzieri între momentul efectuării comenzii și reacția jocului, iar acest fapt devine supărător. Posesorii de controlere Xbox pot cumpăra un adaptor Xbox Wireless Adapter ce va transmite comenzile printr-o conexiune Bluetooth.

Calibrarea

Controlerul pe care tocmai la-ați instalat ar putea avea nevoie de calibrare, iar aplicația din Windows vă va ghida pas cu pas pentru ducerea la bun sfârșit a acestei operațiuni.

Calibrare controler gaming în Windows 10

Calibrare controler gaming în Windows 10

Conectați controlerul la portabilul ASUS și mergeți la: Start > Settings > Devices > Printers & scanners > Devices and printers
Dați click pe icoana controler și selectați “Game Controller Settings”. În fereastra ce a apărut dați click pe “Properties.”

Calibrare controler gaming în Windows 10

Calibrare controler gaming în Windows 10

Următorul pas este să mergeți în secțiunea “Settings” și să dați click pe “Calibrate”. După acești pași va trebui să apăsați fiecare buton al controlerului pentru a fi siguri că efectuează comanda dorită în viitoarele jocuri.