HomeStiriRomânia prin obiectivul Lui ZenFone: Muzeul de Mineralogie din Baia Mare

România prin obiectivul Lui ZenFone: Muzeul de Mineralogie din Baia Mare

România este tot timpul surprinzătoare, fiecare oraș având obiective turistice ce așteaptă să fie descoperite și înțelese pe deplin. Serialul nostru foto „România prin obiectivul Lui ZenFone” a ajuns la Baia Mare, unul dintre cele mai mari orașe din nord-vestul țării, a cărui istorie este legată strâns de industria mineritului. Comorile ascunse în pământ au atras întotdeauna oamenii, iar subsolul Munților Apuseni s-a dovedit a avea resurse mult râvnite.

Muzeul de Mineralogie din Baia Mare este cel mai mare muzeu regional din Europa, multe dintre exponate fiind considerate unicate mondiale și valori de patrimoniu. Acesta găzduiește o expoziție desfășurată pe 900 mp, în care sunt expuse peste 1.000 de eșantioane minerale, roci și fosile. În depozitele instituției se află alte 15.000 de piese.

La parter, expoziția de bază prezintă alcătuirea geologică a Nord-Vestului României, sistematica mineralelor hidrotermale și zăcămintele de metale neferoase de pe rama sudică a munților Oaș-Gutâi, precum și din Țibleș și zona Borșa-Vișeu. La etaj, spațiul expozițional cuprinde piesele cele mai impresionante, pline de poezie și culoare, învăluite într-o muzică de ambianță ce creează un sincretism imagine-melos propice desfășurării unor acțiuni culturale de înaltă ținută – aici se desfășoară anual manifestarea de decernare a premiilor „Cărțile Anului”, organizată de filiala județeană a Uniunii Scriitorilor din România.

Piese reprezentative ale Muzeului de Mineralogie din Baia Mare

Printre piesele reprezentative ale Muzeului de Mineralogie din Baia Mare enumerăm: stibina de Băiuț și Baia-Sprie, galena de Herja, berernonit de Baia-Sprie, baritina de Baia-Sprie și Cavnic, vivianit de Ilba, calote roz de Săsar și Cavnic, gips alb și negru de Herja, cuarț de Cavnic sau Baia-Sprie și stibine de Baia-Sprie și Băiuț.

Surprinde culorile cu ASUS Zenfone

Telefoanele ASUS Zenfone sunt apreciate pentru camerele foto de înaltă calitate. Fie că vorbim de actualul Zenfone 3 sau de noul Zenfone 4, ce va intra pe piața din România în toamna acestui an, elementul comun rămâne camera foto cu setări ce ne trimite cu gândul la aparatele foto profesionale. Mai jos puteți urmări fotografiile realizate de Alex Vlad Covaci cu telefonul ASUS Zenfone Zoom S în Muzeul de Mineralogie din Baia Mare.

Galerie Foto – Muzeul de Mineralogie din Baia Mare

Muzeul de Mineralogie este situat pe bulevardul Traian din Baia Mare. Prețul biletelor este de 8 lei pentru adulți și 4 lei pentru elevi și studenți.