HomeStiriCum alegi un laptop pentru facultate?
ASUS VivoBook Flip 14

Cum alegi un laptop pentru facultate?

Studenții și elevii aflați în căutarea celui mai bun portabil pentru noul an școlar au la dispoziție o mulțime de produse, cu prețuri și performanțe diferite. Oferta este atât de variată încât alegerea portabilului perfect se poate transforma într-un lung șir de căutări. Fiecare model are propriile avantaje, iar lista de dotări ce trebuie urmărită poate fi descurajatoare chiar și pentru utilizatorii experimentați.

Pentru a fi siguri că am făcut cea mai bună alegere va trebui să urmărim o serie de caracteristici esențiale, ce vor influența direct sau indirect activitatea noastră de zi cu zi.

Atenție la greutate

Indiferent de rolul pe care-l va avea laptopul și specializarea facultății, greutatea portabilului reprezintă un factor important de luat în calcul. Deplasările zilnice cu mijloacele de transport în comun sau cu automobilul personal vor deveni tot mai obositoare în condițiile în care bagajele noastre vor cântări foarte mult. Tendința utilizatorului va fi să renunțe în a mai lua cu el portabilul, mai ales când acesta nu este strict necesar.

ASUS VivoBook Flip 14

ASUS VivoBook Flip 14

Alegerea unui laptop cu ecran mai mic nu e întotdeauna soluția, de aceea, ASUS a creat modelele VivoBook 14 cu o greutate de 1,3Kg și dimensiuni similare cu cele ale vechilor modele de 13 inci. Având o grosime de numai 18,8mm, VivoBook 14 va intra cu ușurință în geantă sau în rucsac.

Suficient de performant pentru anii viitori

După cum știm, tehnologia se schimbă într-un ritm accelerat, noile modele, lansate an de an fiind mai performante ca cele anterioare. Alegerea unui portabil ieftin, cu procesoare uzate moral, nu reprezintă o soluție. Laptopul trebuie să fie ușor dar și suficient de puternic pentru a îndeplini sarcinile specifice ale studenților, iar acestea pot diferi foarte mult.

Familiile de portabile VivoBook și Zenbook oferă procesoare Intel Core de ultimă generație. Spre exemplu, VivoBook S15 dispune de procesoare Intel Core i7, 16GB memorie RAM și acceleratoare video NVIDIA GeForce 940MX.

ASUS ZenBook Flip 15

ASUS ZenBook Flip 15

Utilizatorii care nu au nevoie de accelerator grafic puternic pot opta pentru un model mai subțire și mai ușor, cum ar fi VivoBook Flip 12, a cărui amprentă este similară cu cea a unei coli A4.

Laptopul nu este folosit numai pentru studiu

Elevii și studenții nu folosesc portabilul doar pentru studiu. Jocurile, vizionarea de clipuri pe Youtube și pe rețelele sociale se vor număra, foarte probabil, printre activitățile zilnice. Acceleratorul grafic al laptopului nu trebuie ignorat în totalitate, configurația finală trebuind să fie suficient de puternică pentru aceste sarcini.

Cei care sunt fani ai jocurilor cu grafică avansată vor prefera în cotinuare desktopul, însă jucătorii ocazionali pot alege un model precum VivoBook Pro, ce integrează un accelerator NVIDIA GeForce GTX 1050 și un ecran 4K.

Conectivitate superioră – flexibilitate sporită

Pe lângă cele enumerate mai sus, utilizatorii portabilelor actuale s-ar putea găsi în situații delicate, cauzate de lipsa unor conectori importanți. Miniaturizarea sistemelor electronice și a portabilelor a dus la eliminarea multor conectori, fapt care limitează posibilitatea utilizării perifericelor mai vechi. Spre exemplu, lipsa portului VGA poate ruina o prezentare în fața clasei, mai ales că proiectoarele video mai vechi, din dotarea instituțiilor de învățământ, nu dispun de o intrare HDMI. Desigur, există posibilitatea achiziționării unor adaptoare (mai mult sau mai puțin compatibile) însă aceasta nu este cea mai indicată soluție. ASUS VivoBook 15 stă foarte bine când vine vorba de conectivitate. Acesta este echipat cu porturi USB 3.1, USB-C, HDMI și chiar VGA.

ASUSVivoBook Pro 15 | Prezentare

Ai nevoie de un ecran tactil?

La această întrebare foarte mulți studenți și elevi vor răspunde afirmativ. Desenele artistice sau tehnice, schemele electronice sau imaginile pot fi prelucrate mai ușor cu ajutorul unui ecran tactil și al unui creion electronic activ, ce sesizează forța de apăsare.

ASUS VivoBook Flip 14 este un portabil ușor, dotat cu un ecran tactil și o rezoluție înaltă. Acesta poate funcționa ca un laptop obișnuit dar și ca o tabletă cu stylus activ.

Seria Vivobook și Vivobook Flip sunt disponibile în multiple configurații pe piață, fiecare student putând să opteze pentru echiparea dorită, ce se încadrează în bugetul de care dispune.