HomeProduseMicrofonul ROG STRIX MAGNUS: Transmisii live cu sunet clar
ROG Strix Magnus

Microfonul ROG STRIX MAGNUS: Transmisii live cu sunet clar

Competițiile de gaming au crescut în amplitudine obținând audiențe mai mari decât ale unor televiziuni. Milioane de tineri urmăresc online meciurile dintre cele mai bune echipe de pe planetă, echipamentele de ultimă generație fiind prezente pe orice scenă mulțumită suportului oferit de cele mai mari companii din domeniu.

Un microfon profesional, de calitate, este esențial pentru comentariile meciurilor din competițiile de nivel înalt. Asemeni televiziunilor, organizatorii evenimentelor de gaming apelează la echipamente profesionale, foarte scumpe, pentru a obține o calitate a transmisiilor audio-video de invidiat.

Transmisia sunetului pe internet este mai simplă, fiind facilitată de plăcile audio ce convertesc semnalul analogic al microfonului în semnal digital, transmis mai apoi prin rețele de date.

ROG Strix Magnus este un microfon de înaltă calitate, creat în mod special pentru cei care fac transmisii live de la competițiile de gaming. ROG Strix Magnus este echipat cu funcții speciale care atenuează zgomotul de fond, specific sălilor de gaming, redând vocea cât mai clar posibil.

Sunt clar în orice mediu

ROG Strix Magnus utilizează mai multe microfoane interne pentru înregistrarea mai multor voci și pentru captarea și eliminarea zgomotului ambiental. Magnus poate transmite sunetul în modul stereo, înregistrând vocile celor din jurul lui pe canale diferite.

Comentatorii competițiilor de gaming s-au plâns de nenumărate ori că microfoanele profesionale înregistrează sunetele nedorite din încăpere. Acest lucru este normal, odată ce aceste microfoane sunt concepute pentru studiourile antifonate, unde o formație sau un grup vocal înregistrează o nouă piesă. ROG Strix Magnus anulează zgomotul ambiental produs de public sau de echipamentele din preajmă, filtrând vocea.

Atunci când modul de anulare a zgomotului ambiental (ENC) este activat, ROG Strix Magnus folosește un microfon separat, amplasat pe spatele lui pentru înregistra acest zgomot și pentru a-l elimina electronic. Un chip intern preia sunetul de cele trei microfoane interne, compară sursele în timp real și elimină în mod inteligent zgomotul de fond, rezultând o voce mai clară pentru audiența aflată în fața calculatoarelor, la kilometri distanță.

O analiză a spectrului audio ilustrează impactul pe care îl are activarea modului de anulare a zgomotului ambiental (ENC). Graficul de mai jos este generat într-o încăpere cu zgomot ambiental, microfonul profesional ROG Strix Magnus reușind să reducă zgomotul cu 30 dB.

ROG Strix Magnus - Ambiental ENC

ROG Strix Magnus – Ambiental ENC

În imaginea de mai jos este înregistrată vocea comentatorului, frecvențele acesteia fiind evidențiate în căsuța roșie. În acest caz, Magnus a reușit să reducă zgomotul cu până la 40 db în momentul pauzei și cu 15 db în momentul comentariului audio, rezultând o voce clară ce se evidențiază de zgomotul de fond.

ROG Strix Magnus - Voice ENC

ROG Strix Magnus – Voice ENC

Un microfon compact cu accesorii pentru competițiile de gaming

ROG Strix Magnus nu este numai un microfon special conceput pentru competițiile de gaming. Acesta are dimensiuni reduse (13 x 9.5 x 5 cm) pentru a nu intra în zona de acțiune a camerelor web și un design plăcut, completat de iluminatul RGB, parte a ecosistemului Aura Sync. Standul și adaptoarele din cutie permit montarea rapidă a microfonului, greutatea acestuia de numai 355 de grame fiind un avantaj pentru cei care călătoresc frecvent.

ROG Strix Magnus - Accesorii

ROG Strix Magnus – Accesorii