HomeCum să...Ghid de upgrade pentru ROG G752
ROG G752

Ghid de upgrade pentru ROG G752

ROG G752 este un laptop extrem de puternic, ce nu are nevoie de upgrade în prezent. Cu toate acestea, în viitor, utilizatorii și-ar putea dori reconfigurarea portabilul. Nimic mai simplu!

G752 este de un laptop de gaming ale cărui dimensiuni permit acomodarea ușoară pentru o mulțime de componente performante, ce funcționează la parametrii ridicați. Upgradeul este facilitat de capacul spate, ușor de demontat, ce oferă acces la memorii și la unitățile de stocare.

ROG G752

ROG G752

Pentru a avea acces la aceste componente va trebui să îndepărtați șuruburile în care este prins capacul. Operațiunea trebuie derulată cu grijă pentru a nu rupe plasticul fragil.

ROG G752

ROG G752

După îndepărtarea capacului sunt vizibile deja memoriile RAM, hard disk-ul de 2.5 inci și cele două sloturi M.2 pentru SSD-uri.

ROG G752 acceptă până la 64GB de memorie RAM DDR4 (2133 MHz) SO-DIMM, astfel, în cazul în care aveți „numai” 32GB puteți suplimenta memoria de lucru cu alți 32GB. Pe placa de bază există patru sloturi pentru module SO-DIMM, memoriile fiind suprapuse una peste alta. Înainte de a instala noile memorii trebuie să vă asigurați că acestea sunt compatibile cu modelul dumneavoastră. Modulele se aliniază cu pinii și se introduc în slot fără a forța.

ROG G752

ROG G752

ROG G752 dispune la interior de două sloturi M.2 PCIe 3.0 x4 pe care puteți instala două SSD-uri NVMe identice pentru o configurație RAID 0. Pe volumul nou creat puteți instala sistemul de operare obținându-se timpi mai mici pentru încărcarea sistemului de operare și a aplicațiilor. Pentru instalarea noilor SSD-uri deșurubați plăcile de metal ce asigură protecția și inserați SSD-urile.

ROG G752

ROG G752

Hard disk-ul SATA III de 2.5 inci poate fi înlocuit în viitor cu un hard disk mai mare sau cu un SSD mai mare și mai rapid, pe măsură ce tehnologia evoluează și prețurile pentru memoriile flash scad. Pentru a înlocui hard diskul va trebui să îndepărtați patru șuruburi.

Urmăriți clipul de mai jos pentru a vedea cum puteți să actualizați configurația hardware a laptopului ROG G752.

VIDEO: Cum poți face upgrade la ROG G752