HomeStiriCum se utilizează FanConnect?
ASUS FanConnect

Cum se utilizează FanConnect?

Chipseturile foarte dense generează o cantitate mare de căldură ce trebuie eliminată rapid pentru a nu se defecta. În acest scop au fost create sisteme de răcire voluminoase, fabricate din materiale înalt conductive termic, care pot absorbi și transporta căldura de la suprafața chipsetului către lamelele radiatoarelor.

Ce este FanConnect și cum se utilizează?

În cele mai multe cazuri, placa video are un consum mai mare de energie decât procesorul, generând mai multă căldură. Placa video este răcită de propriu sistem, calculat pentru o funcționare la parametri normali. În umele situații, destul de frecvente, când temperatura ambiantă este mai ridicată sau apar unele acumulări de praf, răcirea plăcii video dă semne de ineficiență.

ASUS FanConnect

ASUS FanConnect

ASUS a observat această tendință a plăciilor video și a luat o decizie simplă, dar foarte eficientă: conectarea ventilatoarelor sistemului la un controler aflat pe placa video.

ASUS FanConnect

ASUS FanConnect

Cu alte cuvinte, turația ventilatoarelor carcasei este controlată în funcție de temperatura plăcii video, aceasta fiind componenta hardware care se încălzește mai tare decât procesorul. Toate aceste tehnologii au fost reunite sub denumirea de FanConnect. Mai multe lucruri despre ASUS FanConnect puteți găsi în clipul de mai jos:

Ce este și cum se utilizează FanConnect?