HomeCum să...Cum să extinzi acoperirea unui router Wi-Fi?!
ASUS RP-AC68U

Cum să extinzi acoperirea unui router Wi-Fi?!

Acoperirea oferită de un router Wi-Fi este influențată de obstacolele aflate între cele două surse de emisie/recepție a semnalului radio. Zidurile pot bloca undele radio în funcție de materialul din care sunt construite. Undele radio cu frecvență joasă trec mai ușor prin ziduri datorită lungimii de undă mai mari. Atunci când sunt folosite frecvențe înalte, zidurile masive pot reprezenta o adevărată problemă, semnalul Wi-Fi fiind limitat, uneori, la o singură încăpere.

asus_rp_ac68u_dual_band_wireless_ac1900_repeater_back

Inginerii de la ASUS au proiectat routere care aleg în mod automat frecvența de funcționare și formează fasciculul de unde astfel încât să crească intensitatea semnalului. Creșterea acoperii se face prin diverse trucuri, fără a mări puterea emisiei, și fără a crește valoare SAR (vezi Wiki), stric reglementată de lege. De asemenea, trebuie luată în calcul și puterea de emisie a dispozitivului conectat la router.

asus_rp_ac68u_dual_band_wireless_ac1900_repeater_front

Utilizatorii care doresc să acopere mai multe zone pot apela la un extender Wi-Fi. Repetorul de semnal Wi-Fi RP-AC68U este un model de top ce extinde acoperirea wireless. RP-AC68U funcționează în rețele Wi-Fi 802.11ac, oferind viteze de până la 1900Mbps.

Finisajele stilate ascund un design format din patru antene interne (trei receptoare și patru transmițătoare) ce ajută la extinderea rețelei Wi-Fi 802.11ac. Cu ajutorul portului USB 3.0 integrat, RP-AC68U poate conecta diferite medii de stocare cu interfață compatibilă, devenind un centru pentru interconectarea rețelei de acasă.

Cinci porturi Gigabit Ethernet adaugă mai multă flexibilitate pentru conexiunile prin fir, iar modul Media Bridge permite utilizatorilor să transforme orice conexiune cablată într-una wireless.

rp_ac68u_product_side