HomeStiriRouterul wireless ASUS RT-N18U cu viteze de până la 600Mbit/s
ASUS RT-N18U

Routerul wireless ASUS RT-N18U cu viteze de până la 600Mbit/s

ASUS a lansat RT-N18U, un router Wi-Fi 802.11n de mare putere, operațional în banda de 2.4GHz, care utilizează tehnologia TurboQAM pentru atingerea unor viteze de transfer de până la 600Mbit/s. ASUS RT-N18U are specificații hardware avansate, folosește o tehnologie wireless inteligentă pentru acoperire maximă și oferă o interfață prietenoasă ce integrează o serie de aplicații. Routerul dispune de porturi USB 3.0 și USB 2.0, precum și de conectivitate Gigabit Ethernet, fiind alegerea perfectă pentru cei care vor performanțe deosebite în rețelele wireless pe frecvența de 2.4GHz.

ASUS RT-N18U

ASUS RT-N18U

RT-N18U – Rapid, fiabil și puternic

Modelul ASUS RT-N18U este motorizat de un procesor eficient energetic ARM Cortex-A9, ce rulează la frecvența de 800MHz, asigurând viteză și un timp bun de răspuns. Memoria flash de 128MB și cei 256MB de memorie RAM DDR3 îmbunătățesc performanța multi-tasking și permit 300.000 de sesiuni de date concurente, RT-N18U fiind ideal pentru aplicațiile multimedia precum streamingul video HD, jocurile online și partajarea de fișiere. RT-N18U utilizează tehnologia TurboQAM pentru a furniza viteze cu până la 33% mai mari comparativ cu standardele dispozitivelor 802.11n, crescând viteza maximă de la 450Mbit/s la 600Mbit/s.

În contextul conexiunilor broadband ultra-rapide, performanța conectării rețelei LAN la Internet este crucială pentru viteza atinsă în rețea și fiabilitatea acesteia. RT-N18U este echipat cu conexiuni Gigabit Ethernet și un motor de accelerare NAT, ce oferă utilizatorilor acces Internet de clasă Gigabit. Transferul oferit de RT-N18U cu ajutorul hardware-ului NAT este de 2-5 ori mai rapid decât cel oferit de routerele cu NAT software.

Conexiunile rapide, fiabile și stabile sunt garantate de tehnologia ASUS AiRadar, o combinație inteligentă de amplificare, reglaj RF și mod de formare a undelor, ce îmbunătățește acoperirea cu până la 150% comparativ cu modelele 802.11n, asigurând totodată compatibilitatea cu standardele Wi-Fi mai vechi. AiRadar transformă RT-N18U în soluția ideală pentru acoperirea wireless a mai multor camere.

Flexibilitate 4-in-1

Routerul wireless RT-N18U poate fi configurat să funcționeze în trei moduri. Cel de extindere a rețelei îmbunătățește acoperirea wireless a unui router existent, modul „punct de acces” adaugă acoperire wireless unde există deja o rețea cablată, iar modul „media bridge” este potrivit pentru a crea o legătură wireless între rețea și consolele de jocuri sau televizoarele compatibile. Cele două porturi USB – un port USB 2.0 pe spate și un port rapid USB 3.0 montat în față – le permit utilizatorilor să partajeze imprimantele și adaptoarele 3G/4G într-un mod facil sau să conecteze unitățile de stocare USB pentru accesul la fișiere sau pentru streaming video.

ASUS RT-N18U

ASUS RT-N18U

Funcții avansate, instalare simplă

Instalarea routerului RT-N18U este un proces simplu în trei pași, care durează doar 30 de secunde. Se conectează pur și simplu la rețea și se deschide browserul pentru a porni aplicația Quick Internet Setup. Interfața grafică intuitivă ASUSWRT simplifică configurarea funcțiilor avansate, precum prioritizarea serviciilor (QoS). QoS le permite utilizatorilor să optimizeze, să controleze și să monitorizeze lățimea de bandă pentru fiecare aplicație în parte. Alte funcții avansate includ maparea rețelei și monitorizarea traficului pentru a verifica modul în care este utilizată conxiunea internet.

ASUS AiCloud transformă dispozitivele de stocare atașate routerului prin USB într-un mediu cloud personal pentru accesarea de la distanță a fișierelor și a streamingul media de pe laptop, smartphone și tabletă. AiCloud poate sincroniza automat unitatea de stocare pe USB cu alte routere compatibile ASUS pentru a partaja mai ușor fișierele mari.

Specificații tehnice ASUS RT-N18U:

  • Compatibilitate Wi-Fi: 802.11b/g/n (2.4GHz)
  • 1x port 10/100/1000 Mbit/s Ethernet WAN
  • 4x port 10/100/1000 Mbit/s Ethernet LAN
  • 1x port USB 3.0, 1x port USB 3.0
  • Viteze de transfer: 802.11n, până la 600Mbit/s (2.4GHz TurboQAM™)
  • Trei antene externe
  • 20.7 x 15.0 x 3.7cm
  • 520 grame

ASUS RT-N18U este disponibil în România începând din luna august 2014 la un preț aproximativ de 319 lei (TVA inclus). Citește review-uri cu RT-N18 pe Nwradu.ro și 7tutorials.com.