HomeStiriS-a dat startul competiției de fotbal robotic!

S-a dat startul competiției de fotbal robotic!

ASUS România susține acțiunea celor de la Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret (inventeaza.ro) și Eestec București. Fotbalul cu roboți presupune antrenamente de lungă durată în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, acest efort fiind completat de pasiunea pentru electronică, microcontrolere și limbaje de programare.

Roboții din clasa MiroSot sunt bazați pe platforma Arduino și se vor deplasa în teren cu ajutorul comenzilor wireless și al algoritmilor scriși în C++. Programatorii se pot antrena în C++/Python și apoi concura pe perioada Campionatului de Fotbal Robotic.

Competiția de fotbal robotic a luat startul astăzi în aula Rectoratului de la Universitatea Politehnica Bucuresti. Programatorii se pot înscrie în concurs pe site-ul www.fotbalrobotic.ro.

ASUS Transformer Book T100 a fost vedeta standului

ASUS a expus o mulțime de notebook-uri și tablete, modelul Transformer Book T100 fiind vedeta standului. Transformer Book T100 este un portabil accesibil ce se poate transforma într-o tabletă de 10.1 inci prin simpla detașare a ecranului de tastatură. Studenții și ceilalți participanți au mai putut admira modelele: ASUS Google Nexus 7 2013, Fonepad 7, Memo Pad HD 7, Vivo PC, ASUS S1 Mobile LED și Zenbook UX301.

Galerie foto fotbal robotic