HomeStiriManagementul cablurilor
ROG desktop

Managementul cablurilor

Managementul cablurilor în carcasa calculatorului este una dintre operațiile pe care trebuie să le execute orice pasionat. Cablurile trebuie fixate prin dispozitive speciale sau prin bride de plastic astfel încât acestea să nu acumuleze praf și nici să nu obstrucționeze fluxurile de aer. Mai mult, managementul cablurilor trebuie să permită intervenția ușoară în cazul înlocuirii unei componente sau în cazul unui upgrade.

Organizarea riguroasă a cablurilor are efect asupra bunei funcționării a sistemului pe o perioadă îndelungată. În acest fel se elimină riscurile ce pot apărea din cauza cablurilor ce se mișcă liber în carcasă cum ar fi blocarea ventilatoarelor sau chiar scurt-circuitul.

Managementul cablurilor se poate extinde în întreaga cameră astfel încât să nu aveți probleme în activitatea de zi cu zi. Cablurile electrice și cele de comunicații pot fi postate în canale speciale. Pe piață există o mulțime de dispozitive și accesorii care vă pot ajuta pentru a organiza cât mai riguros cablurile însă momentul oportun pentru această operațiune este în timpul renovării (zugrăvirii locuinței) atunci când există spațiu și posibilitatea de a repara pereții.

ASUS a creat un scurt tutorial care vă poate ajuta să organizați mai bine cablurile.

Managementul cablurilor în carcasa calculatorului

ROG desktop

ROG desktop