HomeStiriASUS susține campionatul de squash pentru amatori
ASUS Squash

ASUS susține campionatul de squash pentru amatori

ASUS susține campionatul de squash pentru amatori organizat de Asociatia Pro Squash. Romanian Open Squash se va desfășura în perioada 9 – 17 noiembrie în 8 dintre cele mai mari orașe din țara.

Turneul se va desfășura în doua etape, finala competiției urmând să aibă loc în 16 și 17 noiembrie, pe un teren de squash mobil din sticla amplasat în Iulius Mall Cluj Napoca. În urma unui sistem de joc eliminatoriu, dintre cei 40 de finaliști se vor stabili câștigătorii concursului care vor primi premii în valoare de peste 3.500 USD. Arbitrajul etapei finale va fi realizat de către arbitri internaționali acreditați.

„Squash-ul s-a dezvoltat impresionant în ultimii ani, cu un ritm de creștere accelerat de mediatizarea puternică și numărul tot mai mare de competiții care se organizează, chiar dacă încă nu exista infrastructura din alte țări pentru practicarea la scara largă a acestui sport. Squash-ul are un potențial extraordinar în țara noastră deoarece este la început de drum, comparativ de exemplu cu Anglia, unde exista 8500 de terenuri de squash și peste 500.000 de jucători” a declarat Sebastian Baciu, președintele Pro Squash.

Cluburile de squash care participă la campionat sunt: Bucuresti – Aerosquash, Constanta – Westside, Iasi – Oxygene Sport, Brasov – WePlay, Cluj Napoca – Squash Club, Oradea – World Fitness, Sibiu – Activ Squash și Timisoara – Helios Sport.

ASUS Squash