HomeStiriASUS a lansat placa video R9 270 DirectCU II
ASUS R9 270 DirectCU II

ASUS a lansat placa video R9 270 DirectCU II

ASUS a anunțat R9 270 DirectCU II, o nouă placă grafică motorizată de cea mai nouă unitate de procesare AMD Radeon R9 270. Modelul R9 270 este echipat cu tehnologii exclusiviste ASUS, incluzând DirectCU II pentru temperaturi cu 20% mai reduse și o funcționare de 3 ori mai silențioasă, componente Super Alloy Power pentru o durată de viață extinsă și GPU Tweak, un software ușor de utilizat, ce permite utilizatorului să stoarcă și ultima picătură de performanță de la GPU. Fiind o placă video supratactată din fabrică, R9 270 este gândită să fie mai performantă decât plăcile de referință. Frecvența pentru nucleu este setată la 975MHz, iar nivelul atins în 3Dmark este de 104%.

Singura placă Radeon R9 270 cu tehnologie DirectCU II

R9 270 are un avantaj unic sub forma DirectCU II, ce pune în contact direct conductele de cupru de înaltă conductivitate și nucleul grafic al plăcii, astfel încât căldura să fie eliminată extrem de eficient. Grație designului special, ASUS R9 270 cu DirectCU II îi permite nucleului AMD Radeon să lucreze la temperaturi cu 20% mai joase, răcirea fiind de 3 ori mai silențioasă decât cea a modelului de referință. Jucătorii se vor bucura de jocuri ultra-stabile, la rezoluție Full HD, fără zgomot.

ASUS R9 270 DirectCU II

ASUS R9 270 DirectCU II

Componente Super Alloy Power pentru extinderea duratei de viață

R9 270 este construit pe baza componentelor Super Alloy Power. Condensatorii solizi, bobinele cu miez dur și MOSFETi întăriți sunt concepute să reziste la solicitări mult mai mari, prin aplicarea unor materiale speciale. Tehnologia Super Alloy Power reduce zgomotul alimentării, cum ar fi bâzâitul, și crește durata de viață a plăcii – condensatorii modelului R9 270 rezistă de 2.5 ori mai mult timp decât cei tradiționali.

Control exclusivist ASUS pentru overclocking și tehnologie streaming

Noul ASUS R9 270 oferă un avantaj unic. GPU Tweak este un instrument exclusiv ASUS, ce ajută utilizatorii să stoarcă și ultima picătură de performanță de la nucleul grafic Radeon R9 270. Acesta include abilitatea de a controla precis tensiunile și frecvențele pentru nucleul grafic și memoria video, vitezele ventilatoarelor și pragurile de consum, astfel încât overlocking-ul să fie realizat cu încredere, într-un mod cât mai facil. Mai mult, GPU Tweak Streaming permite utilizatorilor să partajeze acțiunea de pe ecran în timp real pe internet, astfel încât ceilalți să vadă jocurile rulate. Ferestrei de streaming i se pot adăuga titlu, text cu derulare, fotografii existente și capturi ale camerei web.

Prețuri și disponibilitate

Placa video ASUS R9 270 va fi disponibilă în România începând de săptămâna viitoare la un preț aproximativ de 930 lei (TVA inclusiv).

Specificații R9270-DC2OC-2GD5

  • AMD Radeon R9 270
  • PCI Express 3.0
  • Memorie 2048MB GDDR5
  • Frecvența nucleu 975MHz
  • 1280 procesoare stream
  • Frecvență memorii 5600MHz (1400MHz GDDR5)
  • Ieșire DVI-/DVI-D
  • Ieșire HDMI
  • Ieșire DisplayPort