HomeStiriScurt tutorial pentru Cable Management
Calculator de gaming de la ASUS

Scurt tutorial pentru Cable Management

Componentele interne ale unui calculator sunt conectate între ele prin magistralele de date și prin cablurile de alimentare. De la sursa de alimentare pornesc către placa de bază și către celelalte componente o mulțime de cabluri care livrează energia electrică conform standardelor actuale. Dacă pe aceste fire circulă curenți care nu transportă informația, pe magistralele de date circulă curenți cu frecvență înaltă ce transmit informația în formă binară.

Organizarea cablurilor în interiorul carcasei este mai importantă decât pare la prima vedere. În primul rând utilizatorul trebuie să se asigure că aceste cabluri electrice sunt bine poziționate și nu există riscul de scurt-circuit sau de blocare a ventilatoarelor. Apoi trebuie luată în calcul ecranarea cablurilor pentru a elimina riscul unor curenți induși. De regulă, producătorul are grijă de acest aspect, zonele sensibile fiind ecranate din fabrică însă problema poziționării cablurilor rămâne.

Carcasele dispun de un sistem de prindere a cablurilor astfel încât acestea să rămână fixate într-o poziție sigură. Modelele mai ieftine sunt livrate cu un minim de accesorii și de multe ori finisajele interne ale acestora lasă de dorit. Utilizatorii care au asemenea carcase pot folosi bride din plastic pentru prinde cablurile și pentru a nu bloca ventilatoarele și fluxurile de aer. O carcasă bine aerisită permite răcirea mai bună a procesorului și a plăcii video și atingerea unor viteze mai mari de lucru prin overclocking.

ASUS a postat pe canalul său oficial un clip în care ne este prezentat pe scurt modul în care putem organiza cablurile în interiorul carcasei.

Poziționarea cablurilor în carcasă

Calculator de gaming de la ASUS

Calculator de gaming de la ASUS