HomeStiriASUS stă la baza unora dintre cele mai puternice supercomputere din lume
ASUS ESC4000 FDR G2

ASUS stă la baza unora dintre cele mai puternice supercomputere din lume

Pentru mulți dintre noi ASUS este sinonim cu plăcile de bază pentru gaming și cu tabletele de ultimă generație însă ASUS fabrică și echipamente pentru servere. Cuvântul supercomputer ne trimite cu gândul la cercetare și la rezolvarea unor probleme complexe. Supercomputerele pun la un loc puterea de procesare a numeroase nuclee de procesare pentru a rezolva probleme care în mod normal ar dura prea mult pe un calculator normal.

Serverele ESC4000/FDR G2 de la ASUS au promovat două supercomputere pe poziția 52 și 364 din TOP500 2013. Aceleași supercomputere sunt poziționate pe locul 4, respectiv 194 în topul celor mai eficiente modele conform listei Green500. Serverele sunt parte a SANAM și sunt concepute de Frankfurt Institute for Advanced Studies și King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) din Arabia Saudită.

Eficiența ridicată oferită de aceste servere este recunoscută internațional, supercomputerele fiind dovada clară a performanțelor oferite de tehnologiile ASUS. Cei care vor să afle mai multe despre aceste servere o pot face accesând paginile top500.org.

ASUS ESC4000 FDR G2

ASUS ESC4000 FDR G2