HomeStiriASUS HD 7790 DirectCU II crește rapid în frecvență
ASUS HD 7790 DirectCU II

ASUS HD 7790 DirectCU II crește rapid în frecvență

Noua placă de bază ASUS HD 7790 DirectCU II nu putea să nu treacă neobservată de comunitatea IT din România. ITFiles.ro a postat un review în care detaliază caracteristicile de excepție ale noului model. Placa video este bazată pe un nucleu grafic AMD Radeon HD 7790 tactat la 1075MHz , alături de care stă memoria video GDDR5 de 1GB.

Construită cu ajutorul unei tehnologii pe 28 nanometri, noua placă video vine supratactată din fabrică, performanțele acesteia fiind duse dincolo de posibilitățile modelului de referință de la AMD. Dacă vă gândiți că placa nu mai poate fi accepta frecvențe mai mari decât cele stabilite de ASUS vă înșelați.

În final, am stabilizat placa la 1320MHz pentru nucleul grafic şi 6880MHz pentru chip-urile de memorie video, se spune în review-ul ITFiles.

Performanțele noului model sunt cu atât mai apreciate cu cât sistemul de răcire DirectCU II reușește să mențină placa la o temperatură mai mult decât acceptabilă.

ASUS HD7790-DC2OC-1GD5 este o implementare reuşită, ce funcţionează la temperaturi reduse chiar şi în condiţii de overclocking, iar nivelul de zgomot este redus. De altfel, singurul scenariu în care placa s-a făcut auzită a fost la rularea FurMark la overclocking.

Review-ul complet poate fi citit pe ITFiles.ro.

ASUS HD 7790 DirectCU II

ASUS HD 7790 DirectCU II