HomeTehnologii3 pași pentru a avea un Android mai rapid
ASUS Transformer Prime

3 pași pentru a avea un Android mai rapid

Android este unul dinte cele mai avansate sisteme de operare existente, dar tot este nevoie de mentenanța periodică pentru performanțe optime.

Dacă dispozitivul tău Android se comportă ca și cum ar fi ajuns la vârsta a treia, este probabil din cauză că i-ați administrat frecvent o doză puternică de aplicații noi. Din fericire, o dietă scurtă poate fi foarte eficientă.

Aplicații de optimizare

Cea mai simplă metodă care este la îndemână tuturor este folosirea unei aplicații de optimizare. Aplicații precum Android BoosterOne Touch Optimize și AirCover scanează gadget-ul și depistează aplicații accesate, memoria cache, istoricul și alte date nenecesare care pot fi eliminate pentru e elibera din memoria dispozitivului. Din moment ce tendința este să acumulăm un număr destul de mare de aplicații pe măsură ce trece timpul, optimizarea poate avea un impact simțitor asupra performanței telefonului sau tabletei.

Rupe Conexiunile

Implicit, dispozitivele Android rulează multe procese care se conectează la diverse rețele în background. Pot exista conexiuni permanente la Wi-Fi, GPS, Bluetooth sau la 3G. Mai mult de 90% din timp, folosim doar rețeaua GSM sau 3G, dar păstrând toate conexiunile create active, dispozitivul folosește memorie, putere de procesare și irosește autonomia bateriei.

Prin deactivarea acestor conexiuni rar folosite (cel mai bun exemplu este GPS-ul) și prin reducerea intervalului de actualizare ale aplicațiilor ce rulează în background, puteți îmbunătăți substanțial performanțele și autonomia sistemului.

Renunță la animații

Google a depus eforturi pentru a face din Android un sistem de operare prietenos și a adăugat multe animații interfeței. Cu toate că acestea îmbunătățesc interfața grafică din punct de vedere estetic, ele au potențialul de a irosi puterea de calcul a dispozitivului. Acest lucru este în special valabil pentru dispozitivele vechi.

Așadar, dezactivarea animațiilor și renunțarea la live wallpapers poate reduce risipa de energie a dispozitivului. În plus, puteți economisi memorie și dacă reduceți numărul de widget-uri și scurtături.

După ce ați completat acești 3 pași simpli, veți avea un dispozitiv revigorat, mai rapid și cu o autonomie mai mare.

ASUS Transformer Prime

ASUS Transformer Prime