HomeStiriAbsolute Zero – Overclocking extrem cu heliu și azot lichid

Absolute Zero – Overclocking extrem cu heliu și azot lichid

Sediul central ASUS a găzduit la sfârșitul lunii trecute maratonul de overclocking Absolute Zero ce a durat cinci zile. Cu scopul de a pune la pământ câteva recorduri mondiale de performanță, specialiștii în overclocking Fredyama-san, Rsannino, Viss, Splave și Hazzan s-au alăturat maeștrilor ASUS Andre Yang, Raja și Shamino pentru a extinde limitele hardware-ului.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=21bAwSSU0hY&w=600]

Plăcile de bază Maximus V Extreme și Rampage IV Extreme au fost testate împreună cu plăcile grafice ASUS GTX 680 și ROG MATRIX 7970, fiind prima utilizare a heliului lichid pentru overclockingul unui sistem bazat pe tehnologie Intel. Noile recorduri mondiale sunt următoarele:

Folosirea heliului lichid este cu atât mai interesantă pentru că el nu poate fi păstrat în termos așa cum se procedează cu azotul lichid. El trebuie aplicat direct din recipientul de stocare. La eveniment, echipa de specialiști s-a asigurat că presiunea și cantitatea heliului sunt potrivite pentru menținerea stabilă a temperaturilor extreme.

Pentru a izola placa Maximus V Extreme și celelalte componente împotriva condensului, au fost acoperite cu un strat protector și apoi învelite. În prima etapă, sistemul a fost răcit până la -150 de grade Celsius folosind azot lichid, iar după aplicarea heliului lichid temperatura a scăzut până la -230 de grade Celsius.

Galeria foto de mai jos surprinde câteva momente de la Absolute Zero: