HomeCum să...Cum să fotografiezi cerul înstelat cu ZenFone 3 Deluxe?
Cum să fotografiezi galaxia cu ZenFone 3 Deluxe

Cum să fotografiezi cerul înstelat cu ZenFone 3 Deluxe?

Fotografierea cerului înstelat nu este un lucru tocmai ușor, nici măcar atunci când folosim un aparat foto profesional. Setările manuale pe care trebuie să le facem, locul pe care îl alegem și accesoriile aparatului de fotografiat sunt chestiuni ce vor încurca orice fotograf începător.

Cu ZenFone 3 Deluxe lucrurile devin mai simple grație meniului grafic ce oferă setări destul de apropiate de cele ale unui DSLR. Și celelalte telefoane din gama ZenFone 3 îți vor oferi aceleași posibilități.

Cum fotografiem cerul înstelat?

Pentru a fotografia cerul înstelat avem nevoie de un telefon Zenfone 3 sau ZenFone 3 Deluxe, un trepied pentru a menține nemișcat telefonul și o zonă de observație departe de luminile orașului. Stelele de pe cer trebuie să se vadă clar cu ochiul liber, să nu existe nori și nici poluare în zonă. Pentru acest lucru este necesar (uneori) să ne deplasăm într-o zonă înaltă din afara orașului, cum ar fi un deal.

Setările necesare pentru fotografierea stelelor

Pentru a obține fotografii clare ale cerului avem nevoie să trecem camera telefonului pe modul Manual. Vom selecta focalizarea manuală, urmărind un focus clar pe ecran. Apoi selectați viteza declanșatorului la maximum de 32 de secunde, valoarea ISO la 3200 și balansul de alb la 4000K. Contrastul trebuie setat, de asemenea, la cea mai joasă valoare pentru a obține umbre.

  • Timp de expunere: 32 secunde
  • ISO: 3200
  • Temperatura de culoare / Balansul de alb: 4000 Kelvin
  • SelfTimer: 2 secunde

Declanșarea fotografiei se face cu o întârziere de două secunde pentru a nu mișca telefonul chiar în momentul fotografierii. Puteți afla mai multe detalii despre această tehnică de fotografiere în clipul de mai jos, pregătit de ASUS.

ZenHOW: Cum să fotografiezi galaxia cu ZenFone 3 Deluxe?

ZenFone 3 Deluxe este vârful gamei ZenFone 3, ieșind în evidență prin designul desăvârșit. Având o grosime de doar 4,2 mm pe margini, corpul este realizat dintr-o singură bucată din aliaj de aluminiu si camuflează antena integrată. Telefonul are un ecran Super AMOLED de 5.7”, cu rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli). ZenFone 3 Deluxe ridică ștacheta în privința fotografierii cu mobilul, grație unei camere foto de 23MP dotate cu cel mai recent senzor de imagine Sony IMX318, cu lentile cu diafragmă largă f/2.0 și un sistem de stabilizare optică a imaginii pe patru axe, toate acestea pentru captarea unor cadre clare la rezoluție mare și fără zgomot, în aproape orice condiții de iluminare. De asemenea, camera folosește un sistem pe trei axe de stabilizare electronică a imaginii pentru înregistrarea unor clipuri video 4K UHD fără tremur.

Puteți afla mai multe lucruri despre ASUS ZenFone 3 Deluxe accesând pagina oficială a produsului.