HomeProduseMonitoareASUS va rămâne cel mai mare producător de monitoare de gaming și în 2017
ROG Swift PG348Q

ASUS va rămâne cel mai mare producător de monitoare de gaming și în 2017

ASUS va rămâne și în anul 2017 cel mai mare producător de monitoare de gaming, așteptând anul acesta o creștere a vânzărilor cuprinsă între 5-10%.

O cotă de piață de invidiat în America și Europa

ASUS se află în primele trei poziții pe piața monitoarelor de gaming în câteva state importante din Europa, cum ar fi: Germania, Franța, Spania, Italia, Portugalia și Turcia. La nivel european, ASUS are o cotă de piață de aproximativ 40%. În America de Nord, ASUS atinge o cotă impresionantă de 50%, conducând detașat pe acest segment. În Taiwan, cota de piață este cuprinsă între 28 și 29%, conform ultimelor cifre furnizate de IDC.

ROG Swift PG348Q

ROG Swift PG348Q

Vincent Chiou, Vicepreședinte Asociat al Display Business Unit din cadrul companiei ASUS nu este îngrijorat de concurență și este de părere că aceasta ajută piața să ofere noi produse. Chiou mai adaugă că ASUS și-a extins deja prezența sub marca Republic of Gamers (ROG) notorietatea brandului și cunoaștere produselor de către utilizatorii ajutând compania să se mențină în frunte.

ROG Swift PG248Q

ROG Swift PG248Q

ASUS are o ofertă solidă și pe piața monitoarelor dedicate companiilor și sectorului educațional. Astăzi, peste 50% din comenzile guvernului taiwanez sunt furnizate de ASUS.

Pe piața monitoarelor de gaming cu rată de refresh de 144Hz, compania ASUS este concurată de BenQ și Acer, ce vin cu propriile oferte. În anul 2016, ASUS a avut o cotă de piață estimată de 35%, fiind urmată de BenQ cu aproximativ 22-24% și Acer cu 17-19%.

Pe viitor, ASUS dorește să lanseze monitoare cu o rată de refresh de 240Hz și tehnologie NVIDIA SYNC, ce sincronizează rata de refresh a plăcii grafice cu rata de refresh a monitorului. Monitoarelor vor mai dispune de tehnologii de reduce a emisiei de lumină albastră, considerată nocivă pentru ochi.

Recent, ASUS a anunțat monitorul de gaming ROG Swift PG27UQ, un model de top cu panou Quantum-dot, rată de refresh de 144Hz și rezoluția 4K UHD (3840 x 2160 pixeli).