HomeStiriModding cu ajutorul tehnologiei de printare 3D
Placa de baza ASUS cu model 3D

Modding cu ajutorul tehnologiei de printare 3D

Printarea de obiecte 3D a trecut de la o tehnologie scumpă, rezervată specialiștilor, la o industrie de masă, destinată utilizatorilor casnici. Obiectele pot fi imprimate acasă de orice pasionat care înțelege modul de utilizare al imprimantelor 3D. Cu ajutorul acestora din urmă pot fi create diverse obiecte, incluzând aici și piese personalizate pentru anumite proiecte unicat.

Personalizarea sistemelor desktop a ajuns la un nou nivel odată cu disponibilitatea obiectelor printate, utilizatorii având un instrument de creație, cu ajutorul căruia pot să dea frâu liber imaginației.

xNsDT96

ASUS a susținut și a încurajat moddingul oferind modele ce pot fi modificate cu ușurință. Tehnologiile ASUS sunt intuitive și ușor de folosit chiar și de cei care nu cunoștințe avansate în domeniul hardware. Mai mult, comunitatea ROG oferă celor interesați fișierele sursă pentru o mulțime de produse destinate produselor ASUS. Pe aceste fișiere, utilizatorii pot face modificări, personalizând produsele prin adăugarea de elemente noi sau prin scrierea propriului nume.

În clipul de mai jos puteți vedea cum au fost imprimate modelele 3D de la ASUS cu ajutorul tehnologiei SLA.

Printare 3D pentru ROG