HomeStiriROG ARES III – Prezentare video

ROG ARES III – Prezentare video

ROG ARES III este o placă video extrem de puternică, ce pune la un loc cele mai noi tehnologii de procesare grafică. Placa video ROG ARES III are la bază două unități AMD Radeon Hawaii XT R9 290X, supratactate din fabrică la 1030MHz. Modelul beneficiază de 8GB de memorie video cu o frecvență de 5000MHz.

ROG Ares III

ROG Ares III

Pentru a ajunge la aceste performanțe, ASUS a selectat nucleele grafice care au reușit să fie stabile în timpul testelor. Selecția a continuat cu cele mai bune componente astfel că ROG Ares III dispune de regulatorul de tensiune (VRM) Digi+ cu 16 faze și condensatorii solizi 10K, fabricați în Japonia, reducând zgomotul alimentării cu până la 30% și îmbunătățind eficiența energetică cu 15%, comparativ cu modelul de referință Radeon R9 295X cu 12 faze. Digi+ VRM lărgește toleranța pentru modulația tensiunii și îmbunătățește stabilitatea generală, crescând potențialul de overclocking.

Ares III

Ares III este livrat cu GPU Tweak, un instrument ce le permite utilizatorilor să stoarcă ultima picătură de performanță din placa lor. GPU Tweak oferă posibilitatea de a controla cu finețe frecvențele, tensiunile, performanța ventilatoarelor și multe altele, în timp real, cu ajutorul unei interfețe intuitive, astfel încât overclockingul să fie cât mai simplu și cât mai sigur.

Ares III_GPU_Tweak

ROG ARES III este o placă video exclusivistă, ce se va fabrica într-un număr de numai 500 de exemplare. Prețul unui exemplar ARES III ajunge la 7700 lei (TVA inclus).

ARES III – Prezentare video

Specificații ROG Ares III

Denumire ARESIII-8GD5
Motor grafic AMD Radeon R9 290X x2
Interfață PCI Express 3.0
OpenGL OpenGL 4.4
Memorie video 8GB GDDR5
micro SD
Frecvență nucleu 1030MHz
Frecvență memorii 5000MHz
Interfață memorii 512-biți x2
micro SD
Rezoluție digitală maximă 4096 x 2160 pixeli
Ieșire DVI 1 x Native Dual-link DVI-D
Ieșire HDMI 1 x Native HDMI
Conpatibilă HDCP Yes
DisplayPort 1 x Native DisplayPort 1.2
Adaptoare/cabluri 3 x Cablu alimentare
1 x Cupon AMD Radeon Gold Reward
2 x Montaje cu filet G1/4
1 x Flash ROG 8GB USB
Software Utilitare și drivere ASUS
GPU Tweak
Dimensiuni 5.67 x 11.81 inci