HomeStiriInternet fără fire la tine acasă
ASUS RT-AC56U

Internet fără fire la tine acasă

ASUS oferă o gamă largă de soluții de rețelistică, routerele sale fiind foarte apreciate de utilizatorii din întreaga lume și de redactorii publicațiilor specializate.

ASUS RT-AC68U – cel mai rapid router din lume

ASUS RT-AC68U este cel mai rapid router Wi-Fi din lume, atingând viteze de transfer dual band combinate de până la 1900 Mbps. Viteza de 1300 Mbps pe tehnologie 802.11ac în banda de 5GHz oferă rate de transfer comparabile cu cele atinse în cazul conexiunilor Gigabit, în timp ce tehnologia Broadcom TurboQAM accelerează performanța conexiunii 802.11n în banda de 2.4 GHz de la 450 Mbps până la 600 Mbps, în cazul dispozitivelor compatibile.

ASUS RT-AC68U prezentare video

Fiind echipat cu un procesor dual-core, ASUS RT-AC68U face uitate carențele de performanță ce afectează alte router-ele. În concluzie, chiar și pe rețelele personale cele mai încărcate, transmiterea de conținut HD se realizează întotdeauna la cea mai bună calitate, latențele pentru jocurile online sau comunicații VoIP au permanent o valoare scăzută iar descărcările de fișiere nu sunt niciodată întrerupte.

ASUS RT-AC68U

ASUS RT-AC68U

Publicația online 7tutoriale.ro a efectuat o serie de teste amănunțite cu noul router ASUS RT-AC68U iar concluziile le puteți găsi mai jos.

ASUS RT-AC68U Router Wireless

ASUS RT-AC68U Router Wireless

ASUS RT-AC68U este un router extraordinar ce oferă o mulţime de caracteristici utile, performanţă foarte bună şi control foarte detaliat asupra modului său de funcționare. Utilizatorii experimentaţi şi profesioniştii IT vor fi încântaţi de nivelul de control pe care îl vor avea, dar şi de caracteristicile speciale precum Dual-WAN sau server-ul VPN. Utilizatorilor începători le va plăcea că o dată ce este setat, nu trebuie să facă alte configurări sau să îl repornească regulat, aşa cum se întâmplă cu alte rutere. Acesta este genul de ruter pe care-l configurezi și uiți de el, oferind stabilitate și performanță mult peste medie.

Nu ştiu dacă este cel mai rapid ruter din lume deoarece nu am avut încă şansa să îi testez competitorii, dar cu siguranţă este cel mai rapid ruter pe care am avut vreodată plăcerea să îl testez. Dacă vă puteţi permite preţul său, nu veţi greşi achiziţionând ASUS RT-AC68U.

Puteți afla mai multe lucruri despre routerul ASUS RT-AC68U vizitând pagina oficială a produsului: www.asus.com/us/Networking/RTAC68U/.

ASUS RT-AC68U este disponibil în ofertele: pcgarage.ro, mediadot.ro, evomag.ro, cel.ro și emag.ro

CONCURS: Abonează-te la newsletterul ASUS Romania și poți câștiga routerul RT-AC68U!

ASUS RT-AC56U – cea mai rapidă interfață WiFi din lume

ASUS RT-AC56U oferă conectivitate wireless dual-band Gigabit cu ajutorul noi tehnologii Wi-Fi 802.11ac. Procesorul său dual-core foarte puternic și cei 256MB de memorie DDR3 RAM suportă un nivel foarte bun de performanță, atât pe banda de 2.4GHz cât și pe cea de 5GHz. Banda de 5GHz atinge viteze de până la 867Mbps, iar cea de 2.4GHz de până la 300Mbps, pentru o lățime de bandă combinată incredibilă, de 1167Mbps, de trei ori viteza routerelor standard 2×2 wireless-N. În plus, port-ul USB 3.0 permite viteze de transfer de date de 10 ori mai bune decât USB 2.0, iar RT-AC56U dispune și de elegantul design de diamant negru, specific ASUS.

ASUS RT-AC56U

ASUS RT-AC56U

Împreună cu port-ul USB 3.0, aplicația ASUS AiCloud ușurează foarte mult accesul la servicii cloud. Această aplicație mobilă foarte inteligentă extinde serviciile cloud de la ASUS și la dispozitivele Android și iOS, astfel încât poți accesa, sincroniza, transmite și partaja conținut cu foarte mare ușurință.

Interfața exclusivă ASUSWRT permite setarea în doar 30 de secunde, suportă SSID-uri multiple și tehnologia IPv6 pentru îmbunătățirea ulterioară a performanțelor rețelei, în timp ce port-urile USB 3.0/USB 2.0 transformă instantaneu routerul RT-AC56U într-un server de fișiere și media, cu suport pentru partajarea semnalului 3G/4G, VPN și partajarea accesului la imprimantă – soluția multi-rol perfectă pentru rețeaua de acasă.

ASUS RT-AC56U

ASUS RT-AC56U

Bogdan Petre de la publicația online imidoresc.ro spune despre ASUS RT-AC56U următorul lucru:

Unul dintre cele mai noi routere de pe piata este si modelul ASUS RT-AC56U. Un echipament performant si complex, care poate indeplini o multime de sarcini retelistice,

Pe mine m-a mulțumit comportamentul router-ului ASUS RT-AC56U, îmi poate asigura fără probleme banda garantată prin contractul cu UPC. Pe lângă performanțele de care dă dovada, nu pot trece cu vederea funcțiile pe care le-aș utiliza zi de zi: cea de print server și cea de NAS, activă prin conectarea unui hard disk USB 3.0. Ar fi extrem de simplu să am anumite date la dispoziție de oriunde m-aș conecta, atât din rețeaua internă cât și din alte locații, prin intermediul internetului.

Routerul ASUS RT-AC56U este disponibil în România prin intermediul magazinelor: pcgarage.ro, mediadot.ro, evomag.ro și cel.ro.

ASUS RT-N18U – performanță cu arhitectură ARM Cortex-A9

Un router deosebit este și ASUS RT-N18U. Acesta este motorizat de un procesor eficient energetic ARM Cortex-A9, ce rulează la frecvența de 800MHz, asigurând viteză și un timp bun de răspuns. Memoria flash de 128MB și cei 256MB de memorie RAM DDR3 îmbunătățesc performanța multi-tasking și permit 300.000 de sesiuni de date concurente, RT-N18U fiind ideal pentru aplicațiile multimedia precum streamingul video HD, jocurile online și partajarea de fișiere.

ASUS RT-N18U

ASUS RT-N18U

Routerul wireless RT-N18U poate fi configurat să funcționeze în trei moduri. Cel de extindere a rețelei îmbunătățește acoperirea wireless a unui router existent, modul „punct de acces” adaugă acoperire wireless unde există deja o rețea cablată, iar modul „media bridge” este potrivit pentru a crea o legătură wireless între rețea și consolele de jocuri sau televizoarele compatibile.

ASUS RT-N18U

ASUS RT-N18U

Cele două porturi USB – un port USB 2.0 pe spate și un port rapid USB 3.0 montat în față – le permit utilizatorilor să partajeze imprimantele și adaptoarele 3G/4G într-un mod facil sau să conecteze unitățile de stocare USB pentru accesul la fișiere sau pentru streaming video.

Specificații ASUS RT-N18U

  • Compatibilitate Wi-Fi: 802.11b/g/n (2.4GHz)
  • 1x port 10/100/1000 Mbit/s Ethernet WAN
  • 4x port 10/100/1000 Mbit/s Ethernet LAN
  • 1x port USB 3.0, 1x port USB 3.0
  • Viteze de transfer: 802.11n, până la 600Mbit/s (2.4GHz TurboQAM™)
  • Trei antene externe
  • 20.7 x 15.0 x 3.7cm
  • 520g

Nwradu.ro a intrat în contact cu noul router Asus RT-N18U iar concluziile nu sunt deloc surprinzătoare. Radu Dumitru spune la începutul review-ului:

V-am spus anterior două vorbe despre noul router Asus RT-N18U, un model pe care-l consider best-buy în acest moment: nu doar că a prins 900 Mbps în testele mele ce caută cel mai bun router pentru RDS Fiberlink 1000 Mbps, dar oferă o performanță foarte bună și pe wireless și include funcții excelente.

După o serie de teste în care Asus RT-N18U și-a dovedit capacitățile de procesare, concluzia formulată la finalul articolului nu este deloc surprinzătoare:

Asus RT-N18U este un router pe cinste și, având în vedere prețul său și ceea ce oferă pentru el, un model best-buy nu doar în gama Asus, ci chiar și între celelalte routere “doar N” de pe piață. Oferă viteze foarte mari pe rețea cablată, performanțe bune pe wireless și funcții foarte utile în interfața sa. Este unul dintre cele mai bune routere cu suport 802.11n./blockquote>

Cuvinte de laudă are și Ciprian Adrian Rusen de la 7tutorials.com. Acesta a publicat un review al modelului ASUS RT-N18U și un test realizat într-un apartament obișnuit.

Asus RT-N18U Unboxing

Routerul ASUS RT-N18U va intra în curând în oferta unor magazine precum: pcgarage.ro, cel.ro, evomag.ro, emag.ro sau mediadot.ro.

Dacă desktopul sau laptopul pe care îl aveți la dispoziție nu are un receptor wireless, puteți folosi un adaptor oferit de ASUS. Acesta are dimensiuni reduse, nu necesită alimentare suplimentară și se poate monta cu ușurință pe un port USB liber.

ASUS RT-N14U – cloud la tine acasă

ASUS RT-N14U este un router accesibil ce oferă funcții specifice unui server cloud personal. ASUS AiCloud conlucrează cu routerele ASUS pentru a oferi cea mai completă, accesibilă și sigură platformă de tip cloud. Este o aplicație gratuită pentru dispozitivele iOS și Android ce permite sincronizarea, partajarea și rularea conținutului indiferent de locație. Funcțiile acestuia permit crearea unui cloud personal ce se conectează foarte ușor și cu serverele cloud publice. Partajarea este foarte ușoară, folosind link-uri confidențiale, ce pot fi trimise prin email, SMS, etc. ASUS AiCloud este punctul de lansare pentru cea mai intuitivă și flexibilă soluție cloud.

Mulțumită port-ului USB și a rețelei wireless foarte rapide, ASUS RT-N14U se transformă cu ușurință într-un server pentru fișiere și partajarea imprimantei, permițând un nivel superior de productivitate cu mai puțin hardware. În plus, funcția ASUS Network Printer Server permite partajarea accesului la imprimantă chiar și atunci când PC-ul este oprit.

ASUS RT-N14U

ASUS RT-N14U

ASUS RT-N14U poate fi cumpărat de la magazinele: pcgarage.ro, mediadot.ro, evomag.ro, cel.ro la un preț mai mult decât atractiv.

Extinde rețeaua de acasă

Gama de routere wireless este completată de o mulțime de accesorii inteligente așa cum este și Asus RP-N53. Radu Bozga exemplifică într-un review postat pe itfiles.ro modul prin care puteți elimina cablurile din casă folosindu-vă de un router ASUS RT-AC68U și de adaptoarele PCE-AC68 şi USB-AC53.

Pe măsură ce tehnica de calcul a evoluat, numărul de PC-uri dintr-o locuinţă a crescut, iar interconectarea lor a devenit o necesitate. Dar întinderea cablurilor nu este mereu posibilă, ca să nu mai vorbim despre aspectul estetic al problemei. Astfel, reţelele Wi-Fi au devenit tot mai des întâlnite. Trecerea de la standardul 802.11g la 802.11n a fost bine primită de public mulţumită sporului de performanţă uriaş pe care îl aducea. Dar chiar şi aşa, reţelele wireless erau încă departe de a le egala pe cele cu fir ca lăţime de bandă, spune Radu Bozga, redactor la ITFiles.ro

ASUS RP-N53 Dual-Band

ASUS RP-N53 Dual-Band

Repetorul de rețea wireless a fost subiectul unui review publicat pe nwradu.ro. Radu Dumitru a încercat să descrie cât mai bine designul și funcționalitățile acestuia.

Repetorul are formă de ștecher, se introduce direct în priză și nu ai nevoie de nimic altceva. Antenele sunt interne. Carcasa este frumoasă, cu o textură discretă de romburi și sigla Asus argintie. Arată bine în priză și nu strică aspectul casei.

Specificații Asus RP-N53

  • Range extender pentru o rețea de tipul 802.11 a/b/g/n
  • Suportă 2,4 GHz și 5 GHz (chiar și simultan), dual-band 300+300 Mbps
  • Poate funcționa și ca access point
  • Port RJ-45
  • Ieșire audio pentru streaming
  • Lumină de veghe
  • Dimensiuni 45 x 31 x 85 mm
  • Greutate 90g
RP-N53 Dual-Band

RP-N53 Dual-Band

Asus RP-N53 poate fi găsit în magazine specializate cum ar fi: pcgarage.ro, cel.ro, evomag.ro sau mediadot.ro.

Cei care doresc o conexiune foarte rapidă pot opta pentru un adaptor wireless PCI-Express PCE-AC68. Acesta se montează în interiorul carcasei, pe un port PCI-Express, și beneficiază de trei antene exterioare pentru o lățime de bandă mult mai mare.

PCE-AC68

ASUS PCE-AC68

Adaptorul PCI-Express PCE-AC68 promite aceeaşi lăţime de bandă de 600+1300Mbps şi vizează, evident, numai sistemele de calcul desktop. Combinat cu PCE-AC68, ASUS RT-AC68U oferă performanţe excelente pe 802.11ac. Astfel, lăţimea de bandă urcă până la 750Mbps la distanţe scurte şi nu coboară sub 460Mbps nici atunci când intervin 2 pereţi despărţitori, adaugă Radu Bozga

Adaptorul wireless PCI-Express PCE-AC68 poate fi găsit în magazinele pcgarage.ro și mediadot.ro.